BYGG

Mjøstårnet tildelt internasjonal designpris

Andre pris på én uke.

Byggingen av verdens høyeste trehus startet i Brumunddal i april 2018. Snart står bygget klart.
Byggingen av verdens høyeste trehus startet i Brumunddal i april 2018. Snart står bygget klart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
4. des. 2018 - 15:26

I forrige uke gikk Mjøstårnet til topps i bygg-kategorien under Norwegian Tech Awards. Nå er det 85 meter høye Mjøstårnet i Brumunddal er tildelt gull i New York Design Awards 2018.

Bygget, som for øvrig også kan smykke seg med tittelen verdens høyeste trehus, blir av juryen løftet fram som et eksemplarisk prosjekt.

– En stor heder

– Dette er en stor overraskelse, og framfor alt en stor heder. Det er fantastisk at Mjøstårnet får en slik internasjonal pris, og at vi blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser, sier byggherre Arthur Buchardt.

Mjøstårnet, som er bygd i limtre og massivtre, skal bestå av både butikker, leiligheter og et hotell. Bygget skal etter planen stå ferdig i mars 2019.

I Forbindelse med norske Tech Awards snakket Buchardt om risikoen ved å gå i gang med et så stort og annerledes byggeprosjekt.

– Når du gjør noe ingen andre har gjort før, er det klart at de tekniske utfordringene er større. I tillegg var det en risiko å legge dette til lille Brumunddal. Vi visste lite om hvordan markedet ville reagere, sier Buchardt til TU Bygg.

Fire måneder før bygget skal være klart for innflytting, er de fleste leilighetene solgt, og mye av næringsarealeter utleid, blant annet til Hent, som er totalentreprenør for prosjektet.

Det er nå snart fire år siden de fikk første utkast til høyhuset på et ruteark fra byggherren.

Zaptec-boss Peter Bardenfleth-Hansen jobber nå i et elbil-selskap i London etter å ha blitt kjent med den norske investoren Christian Eidem gjennom Elon Musk, skriver DN.
Les også

Zaptec-sjefen: Fikk 11,4 millioner da han sluttet på dagen av «personlige grunner»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.