BYGG

Megler hemmeligholdt takstrapport

Eiendomsmeglerfullmektig i DNB byttet ut takstrapport som dokumenterte 22 feil på et hus i Trøndelag, med en ny som påviste én feil.

Finanstilsynet undersøker om det har skjedd noe galt i forbindelse med DNB Eiendoms salg av en bolig på Hell tidligere i år.
Finanstilsynet undersøker om det har skjedd noe galt i forbindelse med DNB Eiendoms salg av en bolig på Hell tidligere i år. Foto: Vidar Ruud
AV NTB
2. aug. 2018 - 09:11

Finanstilsynet har igangsatt etterforskning av DNB Eiendom for å undersøke uregelmessigheter i forbindelse med et hussalg i Trøndelag.

– Vi åpner sak slik at vi kan vurdere om DNB Eiendom har brutt eiendomsmeglingsloven. Vi ber nå DNB om en utførlig redegjørelse for det som har skjedd, bekrefter Anne-Kari Tuv, seksjonssjef for eiendomsmegling og inkasso i Finanstilsynet, til E24.

Hemmeligholdt takstrapport

Etterforskningen av DNB Eiendom kommer etter at en eiendomsmeglerfullmektig i selskapet hemmeligholdt en takstrapport som dokumenterte 22 feil og mangler ved en tømmerbolig på Hell utenfor Trondheim som fullmektigen skulle selge tidligere i år. I stedet engasjerte fullmektigen en annen takstmann som kun påviste én feil, og det var kun denne rapporten kjøperen og andre interessenter fikk se.

Selger ble også bedt om å fylle ut to egenerklæringer for huset. Den første egenerklæringen hvor selger opplyste om bevegelse i huset ble ikke lagt ved i salgsoppgaven.

Kjøpet ble senere likevel hevet.

Forvarsminster Bjørn Arild Gram under fremleggelsen av de årlige risikovurderingene tidligere denne uken.
Les også

Norge skal trene ukrainske marinesoldater

Meglerkontor kan miste bevillingen

Ifølge E24 skjer det tre til fem ganger i året at Finanstilsynet undersøker slike enkeltsalg. De regner med å bruke rundt to måneder på undersøkelsen av dette tilfellet. I ytterste konsekvens kan meglerkontoret fullmektigen var ansatt ved miste bevillingen sin, men de kan også få pålegg om å endre eller skjerpe inn rutiner.

– Jeg kan ikke si så mye om denne saken enda utover at jeg ikke kjenner til en lignende sak som denne, sier Anne-Kari Tuv.

Boliger i Oslo. Bolig eiendom
Les også

Eiendom Norge varsler boligkrise – venter kraftige prisøkninger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.