OLJE OG GASS

Martin Linge er på plass i Nordsjøen

Starter trolig produksjonen neste år.

Equinor overtok operatøransvaret for Martin Linge-prosjektet i Nordsjøen i mars i år. Nå er den siste boligmodulen på plass på feltet etter flere års forsinkelser. Her løftes utstyrmodulen og prosessmodulen på plass.
Equinor overtok operatøransvaret for Martin Linge-prosjektet i Nordsjøen i mars i år. Nå er den siste boligmodulen på plass på feltet etter flere års forsinkelser. Her løftes utstyrmodulen og prosessmodulen på plass. Foto: Jan Arne Wold, Bo B. Randulff/Equinor
23. juli 2018 - 15:25
Søndag kom den siste modulen til Martin Linge-plattformen på plass, 40 år etter at feltet ble funnet.

Produksjonen antas å kunne starte neste år.

Den siste modulen til boligkvarteret ble slept på plass søndag morgen, bekrefter kommunikasjonssjef Eva Sleire i operatørselskapet Equinor overfor Sysla.

Forsinket

 

Plattformunderstellet ble montert på feltet allerede i 2014, men siden har prosjektet vært rammet av en rekke forsinkelser og ulykker. Plattformmodulene som nå er på plass, har vært flere år forsinket og blitt over 12 milliarder kroner dyrere enn planlagt.

Oljeselskapet Total E & P ledet prosjektet til midten av mars i år da Equinor overtok. Equinor eier 70 prosent av feltet og Petoro 30 prosent.

Martin Linge ligger nær grensen til britisk sektor i Nordsjøen, 42 kilometer vest for Oseberg-feltet, og det ble gjort funn der i 1978.

Oljedirektoratet har beregnet feltet til å inneholde 40,5 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.