T2

Lyst til å spille fotball, men mangler noen å spille med? Her er appen for deg

Matchmaking på løkka.

Vil du ha noen å sparke ball med? Nå fins det en app for det.
Vil du ha noen å sparke ball med? Nå fins det en app for det. Bilde: Sporty
27. aug. 2014 - 08:29

Mathias Mikkelsen har jobbet seg ut av kottet i Silicon Valley etter at Timely ble en hit. Han ble tilbudt jobb i Facebook, men takket nei. Nå er han tilbake med en ny app som skal få hele verden til å komme sammen og drive mer med sport.

I dag har han gitt ut appen Sporty. En app som skal føre voksne mennesker sammen ved hjelp av sport på fritida.

– Spillet på løkka er det vi prøver å få tilbake, sier Mikkelsen til Teknisk Ukeblad.

Les også: Google Maps lagrer hvert lille skritt du tar

Vil voksen nøling til livs

Det gikk som en lek da en var barn. En kunne gå bort til en gjeng som spilte fotball og spørre om å få bli med på leken. Dette har for noen vokst til en barriere med alderen.

Mikkelsen forteller at han og hans medutviklere Christian Ringnes Jr. og Christopher Onsrud som alle tre er i tjueårene kjenner seg igjen i dette.

– Man ringer ikke lenger rundt og spør om noen skal være med på å "spille på løkka". Og man spør i hvert fall ikke naboen helt tilfeldig om de vil være med på å spille, sier Mikkelsen.

Mikkelsen forteller at hvert «idrettsarrangement» har et eget chatterom så spillere kan kommunisere i appen før spillet.

Målet skal enkelt og greit være å få folk til å spille mer sport og ifølge Sporty-utvikleren Mikkelsen bedre folkehelsa i samme slengen.

Les også: Dette verktøyet får eposten til å oppføre seg som Snapchat

Tror på USA-suksess

Det er ikke bare norske brukere Mikkelsen ser mot. Gratisappen Sporty lanseres for mobilbrukere over hele verden.

– Vi tror faktisk dette vil ha enda større appell i USA, der folk er mer åpne for å møte ukjente mennesker. Vi er kanskje noe hakket mer innesluttede i Norge, men det har vi lyst å være med på å endre, sier Mikkelsen.

Arrangøren av sportssammenkomsten skal kunne velge selv om arrangementet skal være åpent for alle eller om det kun er for de utvalgte få.

– Det er mulig å arrangere spilling med bare venner og holde det privat, og det er en måte å starte på. Man kan starte med å bare invitere venner, også hvis man mangler spillere, kan man endre det til et åpent arrangement, sier Mikkelsen.

Les også: Norsk app lar deg søke i Netflix, GET og iTunes samtidig

Sport på tur

Å opprettholde aktivitetsnivået ute på reise kan til tider være vanskelig. Men Sporty skal også være en app som egner seg godt for å bli kjent med nye mennesker.

– Det kjente vi også spesielt på når vi var i USA. Vi spilte basketball et par ganger med ukjente folk i blokka der vi bor, og det var en ordentlig bra måte å komme i kontakt med mennesker på. Det er så mye enklere når man driver med en aktivitet som ikke krever konstant snakking. Det blir så ufarlig, sier Mikkelsen.

I første omgang gis appen bare ut for iOS-plattformen.

Dette forklarer Mikkelsen med at de vil fokusere på en plattform først og sørge for at brukeropplevelsen er bunnsolid før de utvider.

Les også:

10 triks for bedre wifi hjemme

Denne appen sender SMS til kjæresten din

Dette geniale tastaturet har blitt gratis  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.