T2

LG først med nye Android

Google har gitt oppgaven med å introdusere neste Android-generasjon til LG.

Stolt: LGs nordiske produktspesialist på mobiltelefoner, Kristoffer Ejebro, er svært fornøyd med at Google har valgt dem til å produsere den første plattformen for neste versjon av Android 4.2
Stolt: LGs nordiske produktspesialist på mobiltelefoner, Kristoffer Ejebro, er svært fornøyd med at Google har valgt dem til å produsere den første plattformen for neste versjon av Android 4.2 Bilde: Odd R. Valmot

Google har det med å shoppe rundt når de skal lage sin nye referansetelefon, Nexus. Den skal gå foran og introdusere den nye varianten av Android med for verden.

Denne gangen er det LG som for første gang har fått æren av å produsere referansetelefonen som skal vise verden hva Android 4.2 er god for.

Omfavnelse

LG er naturlig nok sprekkeferdige av stolthet og glede over å være Googles utvalgte og toppsjefer i begge selskaper har utbasunert hvor fornøyd de er med valget av hverandre.

Det er sikkert deilig for LG, men de aner nok at Google nok kommer til å se seg godt rundt når de skal lage den neste Nexus-en.

I dag troppet LG mannsterkt opp for å presentere det nye vidunderet for norske journalister.

Den nye LG-produserte Nexus 4 ser riktig lekker ut. Ved første øyekast minner den litt om en Samsung Galaxy SIII og den er ikke så forskjellig i spesifikasjonene.

Den største forskjellen er kanskje at LG benytter en LCD-skjerm, mens Samsung har utstyrt Galaxy-en med AMOLED.

Les også:

De 11 heteste elektronikk-julegavene

Vi fikk prøve Microsofts iPad-utfordrer  

God skjerm

Juryen er ennå ute for å finne ut hvilken av de to skjermteknologiene som er best, men LGs skjerm er imponerende. Så er det også den aller nyeste AH IPS-varianten, som søsterselskapet LG Display også leverer til Apple.

Her har de reduserte tykkelsen betydelig og fjernet mellomrommet mellom LCD-panelet og gorillaglasset.

Den 4,7 tommer store skjermen har 1280 ganger 768 punkter oppløsning og det betyr en punkttetthet på 320 punkter per tomme. 

Skjermen bidrar til at telefonen ikke er mer enn 9,1 mm tykk og ikke veier mer en 139 gram.

Rask

I motsetning til mange andre telefoner kommer Nexus-utgavene med et rent Google-grensesnitt, og 4.2-utgaven er slett ikke verst.

Det betyr at telefonen ikke trenger å trekke rundt på et skall på toppen, og da går ting kjappere. I tillegg har Nexus 4 hestekrefter nok.

En Snapdragon S4 Pro firekjerneprosessor på 1,5 GHz, assistert av 2 GB RAM og supplert av en Adreno 320 grafikkprosessor får gjort unna sakene i en fei.

Les også:

Dette blir elektronikktrendene i 2013

– Apple laget markedet. Nå skal vi ta det  

Avanserte funksjoner

Nexus 4 har fått støtte for avansert skjermdeling over WiFi. Man kan strømme en film fra telefonen til TV-en og samtidig bruke telefoner til å søke på for eksempel skuespillerne i filmen.

Den nye telefonen har selvfølgelig NFC, og et batteri på hele 2100 mAh. Den kan lades induktivt ved å legge den på en plate. Ikke like raskt som med kabel, men likevel.

Batteriet er det LG Chemical som leverer, og det skal tåle mer enn 800 ladesykler før det går særlig ut over kapasiteten.

Det er mer enn dobbelt så mange som vanlige LiIon-batterier.

Googlevindu

Mens LG står for maskinvaren er dette en utstilling for Googles programvare. Med på kjøpet får man derfor nye og forbedrede utgaver av det søkegiganten har klekket ut i labbene sine.

En av dem er stemmesøk, som i likhet med Apples Siri har fått en overhaling og som skal gjøre både betjeninga av telefonen og søk på nettet til en mer menneskelig opplevelse. På engelsk.

Google har også bygget inn en nedtrekksmeny i Android, som neppe vil imponere mange siden de fleste andre mobilprodusenter har hatt det lenge bygget inn i sine skall.

De har også utstyrt standardtastaturet med Swype, uten at det heller er spesielt nytt.

iPad 4: – Full forståelse for at folk føler seg lurt

TEST: Slik er lomme-iPaden

Morsommere bilder

Google har laget sin egen versjon av Microsoft sitt Photosynth-program for å sy sammen mange bilder til et stort. Enklere kan det knapt bli.

Du bare manøvrerer telefonen rundt og legger små blå prikker på skjermen inne i en sirkel, så tas bildene automatisk og sys sammen til et stort når du synes utsnittet er stort nok.

Vi liker også hvordan telefonen kan fungere som klokke, vise bilder, presentasjoner eller andre ting mens den står til lading. Daydream, kaller Google det.

Ingen LTE

Nexus-en er ingen LTE-telefon. Den kommer neste år og vil etter alle solemerker se omtrent lik ut. Optimus G, som den vil hete, skal få alle LTE-frekvensene som er aktuelle i Europa, det vil si 800, 1800 og 2 600 MHz.

Dessuten vil den få et 13 MP kamera og LGs hjemmeavlede grensesnitt på toppen av Android.

Når den kommer annet enn i første kvartal vil ikke LG ut med, men den høres unektelig ganske deilig ut, og den vil ikke koste mer enn de 4490 kronene som forlanges for Nexus 4.

Les også:

Microsoft lanserte Windows Phone 8

Blir dette den viktigste PC-knappen i høst?

Nikon lanserer kamera med Android

Her finner du de beste TV-seriene  

Les mer om: