E6 FJERDINGEN-GRØNDALSELV

Letnes Entreprenør fikk oppdraget med å bygge 10 km E6

Statens vegvesen har tildelt Letnes Entreprenør AS oppdraget med å planlegge, prosjektere og bygge 10 kilometer ny E6 i Grong kommune i Trøndelag.

Inderøy-selskapet Letnes Entreprenør sikret seg lokaloppdraget til over 200 millioner kroner.
Inderøy-selskapet Letnes Entreprenør sikret seg lokaloppdraget til over 200 millioner kroner. Foto: Letnes Entreprenør
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. mars 2021 - 07:34

De siste månedene har tre entreprenører konkurrert om å få bygge dette prosjektet, opplyser Statens vegvesen i en melding.  Tilbudsfristen gikk ut 21. januar.

Evalueringen viser at Letnes Entreprenør var lavest i pris og totalt sett hadde det mest fordelaktige tilbudet, selv om de andre entreprenørene var noe bedre på de øvrige tildelingskriteriene (organisering og tilbudt nøkkelpersonell, gjennomføring av oppdraget, fremdrift og anleggets kvalitet).

Letnes Entreprenør er et entreprenørselskap fra Inderøy i Trøndelag, med omlag 65 ansatte. Selskapet omsatte i 2019 for 126 millioner kroner. Med seg på oppdraget har de Sweco og Austad Maskinstasjon.

Oppdraget fikk de i konkurranse med Bertelsen & Garpestad med AFR og Tore Løkke i samarbeid med med Multiconsult og Veidekke Entreprenør.

Kontraktsummen er cirka 204 millioner kroner.

E6 i Drivdalen, noen kilometer nord for Kongsvold Fjellstue. Utsyn nordover i retning Trollkjerka.
Les også

Til sommeren blir det trolig lysregulering på denne delen av E6

– Anskaffelsesprosessen med såkalt konkurransepreget dialog mener vi har vært veldig vellykket så langt. Alle de tre entreprenørene kom med gode forslag som gav prosjektet betydelig merverdi opp mot det vi sammenlignet med (vedtatt reguleringsplan fra 2018). Kontraktsummen viser at bygging av ny og bedre vei ikke blir dyrere enn å utbedre eksisterende vei, samt at vi nå sikrer bedre kvalitet og regner med å få færre overraskelser underveis. Løsningene som entreprenørene har gitt pris på, er konferert om med sektormyndigheter og grunneiere i dialogprosessen, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

– Vi vil nå inngå kontrakt med Letnes Entreprenør om planlegging, prosjektering og utbygging av E6 Fjerdingen-Grøndalselv torsdag denne uka, sier Johnsen.

Entreprenøren er i gang med skredmassene rundt skogsbilveien over E6 ved Morskogen nord for Minnesund. Bildet er tatt tirsdag 11. februar.
Les også

Ekspertgruppe skal granske E6-skredet

Byggestart i 2022

Kontrakten er en totalentreprise hvor både reguleringsplanlegging, prosjektering og utbygging inngår. Letnes Entreprenør har med seg Sweco for å bistå med planlegging og prosjektering.

– At også reguleringsplanlegginga er med som en del av byggekontrakten er noe som så vidt vi kjenner til ikke har vært gjennomført tilsvarende tidligere. Dette er en måte å gjøre det på som vi tror gir et godt resultat for prosjekter av en slik art som her, som har lite interessekonflikter og få grunneiere, sier byggeleder Arild Gjerde i Statens vegvesen.

– 2021 vil gå med til å få utarbeidet og behandlet reguleringsplanen. Vårt utgangspunkt er det nylig vedtatte planprogrammet, som skisserer hva vi skal gjennomføre i løpet av reguleringsplanperioden. Vi håper på byggestart våren 2022 og ferdigstillelse i 2024, sier Gjerde.

Batteribranner kan ha rask varmeutvikling og frigjøre eksplosive og giftige gasser. Her fra en brannøvelse i Trøndelag.
Les også

Batterirom: Store ulikheter i brannsikkerheten

Om prosjektet

Veitraseen som inngår i kontrakten ligger stort sett utenfor dagens trase og er i hovedsak plassert på østsiden av dagens E6. Den nye planen legger opp til en ny vei med et svært begrenset antall avkjørsler.

Dagens E6 Fjerdingen-Grøndalselv oppfyller ikke kravene til vegbredde på europavei. Den nye veien skal oppgraderes til dagens standard for nasjonale hovedveier. Tofeltsveien vil få en bredde på ni meter. Fartsgrensen det legges opp til er 90 km/t.

Målsettingen med utbyggingen er å bedre framkommeligheten og trafikksikkerheten på den cirka 11 kilometer lange strekningen, heri inngår også kontrakten K1 Fjerdingelvbrua med tilstøtende veier som er under bygging

Uansett hvor upopulært det er, vil vi slite med å dekke kraftbehovet her til lands i 2030 uten å bygge ut mer vindkraft, mener forskerne. Bildet er av Smøla vindpark i Møre og Romsdal.
Les også

Forskere: – Uten vindkraft er det ikke mulig å elektrifisere olje- og gassektoren

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.