MARITIM

Krise for norsk skipsbygging – Regjeringen lover lite

Norske skipsredere har vært viktige og krevende kunder for norske verft. Nå taper de norske skipsbyggingsverkstedene terreng. Regjeringen sier den vil komme med tiltak, uten å love noe før statsbudsjettet. Men næringen har dårlig tid.

Ferger og lasteskip blir mer og mer avanserte. Bygging ved norske verft, bidrar til å heve kompetansen for hele næringen. Her er kaptein Gunstein Aukland på brua til MF Hydra, verdens første ferge som drives av brenselceller og flytende hydrogen. Den er bygget ved Westcon i Ølen.  
Ferger og lasteskip blir mer og mer avanserte. Bygging ved norske verft, bidrar til å heve kompetansen for hele næringen. Her er kaptein Gunstein Aukland på brua til MF Hydra, verdens første ferge som drives av brenselceller og flytende hydrogen. Den er bygget ved Westcon i Ølen.   Foto: Eirik Helland Urke
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
18. aug. 2022 - 13:00

Arendal: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran deltok i en debatt i regi av Grønt skipsfartsprogram og DNV om «Effektiv politikk for økt skipsbygging i Norge» under Arendalsuka.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.