Kjemper for DLD-rettssak

Kjemper for DLD-rettssak
TILBAKE I MANESJEN: Også etter sin avgang som Datatilsynet-direktør fortsetter Georg Apenes sin kamp mot Datalagringsdirektivet. Bilde: Espen Zachariassen

Organisasjonen har nå satt i gang en innsamlingsaksjon for å finansiere søksmålet.

– Vi håper og tror at Norges rettsapparat vil avvise datalagringsdirektivet (DLD) på samme måte som fem land har gjort før oss, sier styreleder Georg Apenes.

Faktabakgrunn: Dette bør du vite om DLD

Debatten som forsvant:

Si hei til «iPhone-direktivet»

DLD vedtatt etter maratondebatt

Datalagringsdirektivet ble vedtatt med knapt flertall i Stortinget 4. april 2011, og skal etter planen innføres som norsk lov fra og med 1. juli 2012.

TU mener: Nei til EU-direktivet, ja til datalagring

Fortsetter kampen

Apenes (70) ble avløst av Bjørn Erik Thon som direktør i Datatilsynet i fjor, da han gikk over i pensjonistenes rekker.

– Trenger ikke en kloning av meg

Thon vil tenke internasjonalt

– Tyskland, Bulgaria, Tsjekkia, Romania og Kypros har alle prøvd datalagringsdirektivet for domstolen. Alle fem har endt med å avvise direktivet, påpeker Apenes.

– Kan bli som i Tyskland

Blant de øvrige medlemmene i den nystiftede organisasjonens styre kan vi nevne TUs tidligere nettsjef og leder av organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet, Anders Brenna, Civita-styreleder Halvor Stenstadvold og blogger/Høyre-politiker Heidi «VamPus» Nordby Lunde.

Kronerulling

Digitalt Personvern er stiftet ut fra et ønske om en rettslig avklaring av hvorvidt DLD-innføringen bryter med den norske Grunnloven og den Europeiske Menneskerettskonvensjonen (EMK).

Organisasjonen budsjetterer med en total kostnad på rundt to millioner kroner for å ta saken gjennom rettsapparatet og fram til Høyesterett.

– Vi tar saken så fort DLD er innført, sier Apenes.

Tekna sier ja til datalagring

Refses av egne medlemmer

NITO sier nei til DLD

Les mer om: