KARRIERE

Ingeniør- og lærerstudenter minst fornøyde

Se hvem som er mest fornøyd.

 Utdanner: Mange av landets sivilingeniører har tatt sin utdanning her ved NTNU Gløshaugen i Trondheim.
Utdanner: Mange av landets sivilingeniører har tatt sin utdanning her ved NTNU Gløshaugen i Trondheim. Bilde: Naturallight.tv/NTB Scanpix
3. feb. 2015 - 08:56

Sykepleie og- medisinstudentene er blant dem som er mest fornøyde med studiet sitt, mens ingeniør- og lærerstudenter er minst tilfredse, viser Studentbarometeret.

Samlet er landets studenter i stor grad fornøyde med studiet sitt, viser tallene fra andre runde av den nasjonale studentundersøkelsen som ble gjennomført høsten 2014.

Medisinstudenter fornøyde

Av dem som deltok, svarer 76 prosent at de er tilfreds med studiet, mens 7 prosent sier de ikke er det. Det er nesten uendret fra 2013 da undersøkelsen ble gjennomført første gang.

Politistudenter, fysikkstudenter, sykepleiestudenter og medisinstudenter er blant de mest fornøyde. Nesten 83 prosent av medisinstudentene svarer at de «alt i alt» er fornøyd med studiet.

De minst fornøyde studentene finnes på ingeniør- og lærerstudier. På ingeniørstudier svarer rundt 71 prosent at de «alt i alt» er fornøyd med studiet sitt, mens omtrent 62 prosent av grunnskolelærerstudentene svarer det samme.

Les også: Disse statene ledes av ingeniører

Misfornøyd med veiledning

For alle studenter samlet er det nok en gang undervisning, oppfølging og veiledning som kommer dårligst ut. Tallene er omtrent uendret fra forrige undersøkelse og viser at 29 prosent er fornøyd med den individuelle oppfølgingen. Her er det de som studenter medisin, samfunnsøkonomi og ingeniørfag som er blant de minst fornøyde.

– Dette bekrefter at det satses for lite på oppfølging og veiledning av studentene ved norske utdanningsinstitusjoner. Her gjør ikke universitetene og høyskolene jobben sin, mener leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO) Anders Kvernmo Langset.

Mange, henholdsvis 85 og 87 prosent, er derimot enig i at studiet er «relevant for aktuelle yrkesområder» og at det er faglig utfordrende.

Les også: – Matte i Norge etter 22 år i Singapore er som gå fra Premier League til 6. div

Studerer mest på arkitektur

I gjennomsnitt oppgir heltidsstudenter at de studerer 34,7 timer i uka. De som legger ned mest tid i studiene, er studentene på arkitektur (45,8 timer), odontologi (44,7 timer), medisin (43 timer) og farmasi og politi (41,1 timer).

Minst tid på å studere bruker de som har søkt seg til idrettsutdanninger (28,6 timer), går på språkstudier (28,4 timer), studerer pedagogikk (28,3 timer) og sosiologi (26,8) timer.

Les også:

Dette legger de som ansetter ingeniører mest vekt på

Her er flest ingeniører sagt opp det siste året

De neste tre årene blir det lett å få tak i kvalifiserte ingeniører  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.