SAMFERDSEL

Toyota forsker på svevende personbiler

Et av deres mer avanserte forskningsområder.

Bilprodusenten Toyota ser nærmere på muligheten for flyvende biler. Denne tegningen er kun en illustrasjon og har ingen direkte sammenheng med Toyotas forskning.
Bilprodusenten Toyota ser nærmere på muligheten for flyvende biler. Denne tegningen er kun en illustrasjon og har ingen direkte sammenheng med Toyotas forskning. Bilde: Colourbox
11. juni 2014 - 20:38

The Verge intervjuet i dag lederen for den teknologiske avdelingen i Toyota, Horoyoshi Yoshiki. Han skal ha avslørt at selskapet har studert en idé om flyvende biler i et av deres "mer avanserte" forskningsfelt.

Likevel er det nok liten grunn til å forvente høytflyvende "Jetsons"-fartøy fra Japan eller noe annet sted med det aller første.

Yoshiki skal ha gitt forbehold om at konseptet ikke var svevende bil av typen som kan fly fritt i tre dimensjoner, men en som kan sveve litt opp av bakken for å redusere friksjon. Ikke ulikt et luftputefartøy.

Les også: Flybilen kan bli godkjent i Norge

Mye ny bilteknologi

Tidligere har Teknisk Ukeblad skrevet om at Terrafugias flybil i utgangspunktet kan bli godkjent i Norge.

Automatisk trafikkstyring og selvkjørende biler er også i vinden for tiden, blant annet med bidrag fra Google og Volvo.

Flere teknologimedier påpeker at autonom bilstyring kunne være en hensiktsmessig idé i kombinasjon med sveveteknologi. Dette begrunnes med at det muligens ville vært tryggere enn at privatpersoner skal begi seg ut på å mestre luftputefartøyer i personbilformat langs motorveiene.

the image of a boat on an air cushion
Teknologien skal ifølge Toyota minne mer om et luftputefartøy enn et familien Jetsons Colourbox
Les også:

Dette er de ivrigste Tesla-kommunene  

Luftskip, luftputefartøy, helikopter og fly i ett

– Å fly på denne måten er som å kjøre bil med kikkert

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.