KARRIEREARBEIDSLIV

Ikke gå på jobb i sandaler

Dag Yngve Dahle
1. okt. 2008 - 23:00
Vis mer

Mange nordmenn går på jobb i shorts og sandaler om sommeren. Det er ikke å anbefale, ifølge flere eksperter.

Sju store intervjutabber

Klart nei

– Jeg synes ikke man bør stille på jobbintervju eller gå på jobb i shorts eller sandaler. Arbeidsmiljøene hvor dette er vanlig, er få. Du risikerer at det blir stor avstand mellom det du går kledd i og det kollegene går kledd i, sier Gisle Hellsten, leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo.

Karrierenettstedet Careerbuilder.com anbefaler heller ikke ansatte å gå med shorts eller sandaler på jobb.

Men det finnes unntak, sier Hellsten.

– Jobber du på en uteservering, stiller saken seg annerledes. Du bør vurdere slike ting ut fra hva som er vanlig der du jobber, sier han.

Du bør med andre ikke ta noen sjanser.

Slik blir du headhuntet

Vær streit

– På et jobbintervju bør du heller være kledd litt for konservativt enn for vågalt. Å være kledd litt streitere enn det andre i virksomheten gjør, er en grei regel å følge på intervjuer, sier han.

Som ansatt bør du ifølge Hellsten følge klesnormen på en arbeidsplass. Går kollegene i t-skjorte og olabukse, kan du gå med det. Er kleskoden dress og slips, bør du gå med det.

Han mener du bør gjøre en grundig avveining mellom det du vanligvis bruker og det du tror vil være forventet av deg i jobbsammenheng.

– Generelt vil jeg ikke anbefale ustrøkne skjorter, dype utringninger og korte skjørt. Men er det snakk om ting som er viktig for deg og din identitet, kan du gå med det. Piercing i øyebrynet er et eksempel på det. Du bør ikke gå på akkord med deg selv, sier Hellsten.

Studentpolitikk gir mest CV-uttelling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.