ELBIL

IEA: Elbilsalget verden over økte med over 50 prosent i fjor

Peker spesielt på Norge og Kina.

Elbilsalget har økt med 50 prosent verden over i 2017, ifølge en rapport fra IEA.
Elbilsalget har økt med 50 prosent verden over i 2017, ifølge en rapport fra IEA. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
30. mai 2018 - 11:46
Det globale elbilsalget har økt med 54 prosent i 2017. Norge har den høyeste markedsandelen av elbiler, men denne er kun 6,4 prosent, ifølge en rapport fra IEA.
 

Kina har det største markedet for elbiler, også her vokste salget med omtrent 50 prosent. Men markedsandelen er også her relativt liten, med 2,2 prosent, viser rapporten fra Det internasjonale energibyrået (IEA) som kom onsdag.

Kina og Norge 

Ifølge rapporten er det ventet at salget av elbiler vil øke betydelig fram mot 2030, som følge av politiske tiltak og kostnadsreduksjoner. Det understrekes at det er nødvendig med hjelp fra politisk hold dersom salget av elbiler i framtiden skal overgå diesel- og bensindrevne biler.

– De største elbilmarkedene i volum (Kina) og markedsandel (Norge) har hatt den største politiske viljen, heter det i rapporten.

Dersom lovgivere verden over holder sine miljøpolitiske løfter kan antallet elbiler på veiene nå 125 millioner innen 2030.

– Fremover kommer de sterkeste signalene fra politisk hold fra Kina og California, i tillegg til EUs nylige forslag om kutt i CO2-utslipp fram mot 2030, står det videre.

EU har satt som mål å kutte utslippene av klimagasser med 40 prosent fra 1990-nivå innen 2030. Norge har satt det samme målet.

Frankrike, som har den største bilindustrien i Europa etter Tyskland, har satt som mål å stoppe salg av diesel- og bensindrevne biler innen 2040, for å møte målene i Parisavtalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.