KARRIEREPODKAST

Hvorfor spurte han 15 kollegaer hva de tjener?

Øyvind Kyrkjebø i Nito syns det er en ukultur at vi ikke snakker om lønna vår på jobb.

Øyvind Kyrkjebø i Nito snakker om hvordan det at kollegaer snakker om hva de tjener kan føre til høyere lønn i ukens episode av Teknisk sett karriere. Podkasten er laget av Tuva Strøm Johannessen (t.v.) og Kjersti Flugstad Eriksen.
Øyvind Kyrkjebø i Nito snakker om hvordan det at kollegaer snakker om hva de tjener kan føre til høyere lønn i ukens episode av Teknisk sett karriere. Podkasten er laget av Tuva Strøm Johannessen (t.v.) og Kjersti Flugstad Eriksen. Foto: Are Thunes Samsonsen
15. des. 2021 - 16:15

– Det er bare én som tjener på at du ikke snakker med kollegaen din om lønn, og det er arbeidsgiveren.

Det sier Øyvind Kyrkjebø, seniorrådgiver i Nito (Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon) i ukens podkastepisode av Teknisk sett karriere.

Kyrkjebø gikk til kollegaene sine om hva de tjente, og den informasjonen brukte han som et verktøy til å be om høyere lønn.

I podkasten snakker han også om misunnelse på jobb, og for han oppdaget nemlig at en av kollegaene hans tjente mer enn han, og da ble han misunnelig.

Rådgiveren mener det er en ukultur ikke å snakke om lønn med kollegaene, og har to råd til hvordan få i gang samtalen:

  • Start med deg selv, spør kollegaen din om lønnen
  • Be om en lønnsavtale, snakk opp lønnen din, uten forhandlinger

Hør episoden der du lytter til podkaster eller i nettspilleren øverst i artikkelen. 

Teknisk sett karriere

– Hvem er du i arbeidslivet? 

Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. <i>Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen</i>
Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen er journalister i Teknisk ukeblads karriereredaksjon og står bak podkasten Teknisk sett karriere. Illustrasjon:  Sebastian Hagemo/ Kjersti Magnussen

Det prøver journalistene Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen i Teknisk Ukeblads karriereredaksjon å gi dere svar på.

I podkasten Teknisk sett karriere byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen. 

Her finner du Teknisk sett karriere:

Har du tips til gjester eller har du spørsmål til podkasten? Send oss en e-post!

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.