Hun ble frarådet å satse - nå har den norske gründeren fått prestisjefylt EU-pris

Karen Dolva i No Isolation har fått prisen «EU Prize for Rising Innovator».

Member on Industry, Research and Energy Committee, European Parliament, Eva Kaili, Daglig leder og gründer i No Isolation, Karen Dolva & EU-kommisæren for forskning, vitenskap og innovasjon, Carlos Moedas.
Member on Industry, Research and Energy Committee, European Parliament, Eva Kaili, Daglig leder og gründer i No Isolation, Karen Dolva & EU-kommisæren for forskning, vitenskap og innovasjon, Carlos Moedas. Foto: Geoffrey Fritsch
25. juni 2018 - 09:23

No Isolation-gründer Karen Dolva har fått EUs prestisjepris «EU Prize for Rising Innovator», en pris som gis til kvinnelige gründere under 30 som har bragt fremragende innovasjon til markedet. 

No Isolation ble lansert for 1,5 år siden, og har solgt roboter for 30 millioner kroner til ni europeiske land.

– Dette er helt rått! Det hadde jo selvsagt vært best om slike konkurranser ikke var nødvendig, men nå er det dessverre slik at vi er for få kvinner i denne bransjen, sier Dolva i en pressemelding.

Les også hva Dolva har sagt tidligere: – Mamma sa jeg ikke burde gjøre det

Elsket av britiske medier

Dolva og medgründerne Matias Doyle og Marius Aabel har ansatte fordelt på tre kontorer i Oslo, London og Amsterdam.

 – Det er helt umulig å starte en bedrift uten å satse, tørre, prøve og feile. Jeg har veldig lyst til å inspirere andre damer til å gjøre det samme, for det er virkelig moro og på ingen måte en mannegreie, sier Dolva.

No Isolations lille hvite robot AV1 er en kommunikasjonsrobot for barn og unge med langtidssykdom, som gjør at de holder kontakten med venner og klassekamerater selv om de ikke er på skolen.

AV1 har fått mye omtale, særlig i britiske medier.

No Isolationsandre produkt, KOMP, er en stor skjerm med bare én knapp, for kommunikasjon mellom eldre og pårørende.

Elsket av Abelia også

No Isolation

  • Startet opp i 2015 av Karen Dolva, Marius Aabel og Matias Doyle.
  • I 2016 lanserte de roboten AV1, som gir langtidssyke barn mulighet til å delta i klasserommet eller andre sosiale sammenhenger mens de er hjemme eller på sykehuset.
  • På tampen av fjoråret kom også Komp, en datamaskin som skal hjelpe eldre brukere å kommunisere med familie i hverdagen. Den er utviklet i samarbeid med Kreftforeningen.
  • I dag har No Isolation rundt 60 ansatte. AV1 har rundt 400 brukere i ni land, mens i overkant av 200 mennesker bruker Komp i Norge. Til sommeren starter masseproduksjonen av Komp.

I 2016 ble Dolva utropt til årets innovatør i E24s kåring Ledertalentene. I januar i år fikk hun plass på Forbes’ «30 under 30: Europe»-liste, som navngir de mest innflytelsesrike, unge personene i verdensdelen. Hun er også på Business Insiders 2018-liste over «The 32 coolest and most influential woman in Nordic tech», samt på Abelia og ODA-nettverkets liste over Norges 50 fremste teknologi-kvinner. På kvinnedagen i mars i år ble hun kåret til årets SHE-gründer.

President i Abelia Håkon Haugli har selv delt ut en pris til Karen Dolva tidligere i år.

 – Dette er en fantastisk anerkjennelse av Karen Dolva som entreprenør, men også veldig viktig for Norge. Karen representerer nemlig en ny generasjon med entreprenører som jeg oppfatter er drevet av et ønske om å bidra til å løse store samfunnsproblemer og utvikler teknologi for å gjøre dette. Sånne trenger Norge mange flere av, sier Abelias administrerende direktør Håkon Haugli.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.