Politistyrkene i flere land har begynt å enten teste eller ta i bruk BMWs i3 - den siste av dem er politiet i Los Angeles.
Politistyrkene i flere land har begynt å enten teste eller ta i bruk BMWs i3 - den siste av dem er politiet i Los Angeles. (Bilde: Steven Straiton/Flickr)

Elbil i politiet

Her bestiller de 100 nye elbiler til politistyrkene sine

Også i Norge har politiet begynt å snuse på batteridrift.

I fjor startet politiet i Los Angeles prøvekjøring av Tesla og BMW i3 for å bestemme hvilken som skulle bli distriktets nye elbil.

Med Tesla-produksjon i bakgården, hadde mange forventet at Elon Musks hjertebarn ble valget, men slik gikk det ikke. Her har nok prisen vært avgjørende: Uten elbil-fordelene er Tesla-prisene på nivå med luksusbiler i USA.

Ifølge BWMblog.com har LAPD nå bestilt inn 100 nye BMW i3. Disse skal først og fremst brukes til transport av personell og såkalte «community outreach»-programmer. Altså er det ikke snakk om utrykningskjøretøy.

– Mer mobil og grønnere

– Egenskapene til BMW i3 gjør det til et ideelt kjøretøy for kommunale virksomheter. Ytelsen og de tekniske egenskapene, som akselerasjon og ConnectedDrive, er perfekte for å gjøre politiflåten mer mobil og grønnere, sier ordfører i byen, Eric Garcetti.

Men selv om det ikke blir et utrykningskjøretøy i LA, er det nettopp denne rollen bilen har andre steder i verden.

Sveits var først ute med å ta bilene i bruk i Geneve. Også i Munchen har de klistret «polizei»-merket på tre utrykningskjøretøy av typen BMW i3. 

I London nærmer de seg slutten av et program for å teste nettopp i3 i sine politistyrker. 

I januar lanserte selskapet en versjon av bilen under navnet i3 Emergency Vehicles. Disse er spesialutstyrt for nødetatene med kraftige signaleringslys fremme og bak. I tillegg har den trykkammer-høyttaler og egne oppsett for kommunikasjon, som du kan lese mer om her.

Politidistriktene i Norge har nylig fått mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men kun som administrasjonsbiler.
Politidistriktene i Norge har nylig fått mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men kun som administrasjonsbiler. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Ingen i3 i Norge

I Norge kjenner vi ikke til at i3 benyttes i politiet. Forrige uke ble det klart at distriktene vil ha mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men da som ren administrasjonsbil. 

I vår ble det klart at politiet skulle kjøpe inn 740 nye kjøretøy for 900 millioner kroner. 

Få med deg «Nordic EV Summit 2018» torsdag 1. februar.
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo.

Kommentarer (22)

Kommentarer (22)