ELBIL

Her bestiller de 100 nye elbiler til politistyrkene sine

Også i Norge har politiet begynt å snuse på batteridrift.

Politistyrkene i flere land har begynt å enten teste eller ta i bruk BMWs i3 - den siste av dem er politiet i Los Angeles.
Politistyrkene i flere land har begynt å enten teste eller ta i bruk BMWs i3 - den siste av dem er politiet i Los Angeles. Bilde: Steven Straiton/Flickr
9. juni 2016 - 20:02

I fjor startet politiet i Los Angeles prøvekjøring av Tesla og BMW i3 for å bestemme hvilken som skulle bli distriktets nye elbil.

Med Tesla-produksjon i bakgården, hadde mange forventet at Elon Musks hjertebarn ble valget, men slik gikk det ikke. Her har nok prisen vært avgjørende: Uten elbil-fordelene er Tesla-prisene på nivå med luksusbiler i USA.

Ifølge BWMblog.com har LAPD nå bestilt inn 100 nye BMW i3. Disse skal først og fremst brukes til transport av personell og såkalte «community outreach»-programmer. Altså er det ikke snakk om utrykningskjøretøy.

– Mer mobil og grønnere

– Egenskapene til BMW i3 gjør det til et ideelt kjøretøy for kommunale virksomheter. Ytelsen og de tekniske egenskapene, som akselerasjon og ConnectedDrive, er perfekte for å gjøre politiflåten mer mobil og grønnere, sier ordfører i byen, Eric Garcetti.

Men selv om det ikke blir et utrykningskjøretøy i LA, er det nettopp denne rollen bilen har andre steder i verden.

Sveits var først ute med å ta bilene i bruk i Geneve. Også i Munchen har de klistret «polizei»-merket på tre utrykningskjøretøy av typen BMW i3. 

I London nærmer de seg slutten av et program for å teste nettopp i3 i sine politistyrker. 

I januar lanserte selskapet en versjon av bilen under navnet i3 Emergency Vehicles. Disse er spesialutstyrt for nødetatene med kraftige signaleringslys fremme og bak. I tillegg har den trykkammer-høyttaler og egne oppsett for kommunikasjon, som du kan lese mer om her.

Politidistriktene i Norge har nylig fått mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men kun som administrasjonsbiler. <i>Foto: Per-Ivar Nikolaisen</i>
Politidistriktene i Norge har nylig fått mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men kun som administrasjonsbiler. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Ingen i3 i Norge

I Norge kjenner vi ikke til at i3 benyttes i politiet. Forrige uke ble det klart at distriktene vil ha mulighet til å kjøpe inn Kia Soul Electric, men da som ren administrasjonsbil. 

I vår ble det klart at politiet skulle kjøpe inn 740 nye kjøretøy for 900 millioner kroner. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.