LUFTFART

Helse Nord vil forlenge kriseplanen for ambulansefly i to uker

Helse Nord vil ha Forsvarets Bell-helikopter i beredskap i Kirkenes til 2. august. Opprinnelig skulle helikopteret være stasjonert der til 19. juli.

Forsvaret bisto Politiet med helikoptre under flommen på Østlandet i mai 2013. / The Norwegian Armed Forces  assisted the police with helicopters during the floods in eastern Norway May 2013
Forsvaret bisto Politiet med helikoptre under flommen på Østlandet i mai 2013. / The Norwegian Armed Forces assisted the police with helicopters during the floods in eastern Norway May 2013 Foto: Peder Torp Mathisen / Forsvaret
16. juli 2019 - 22:50

Det melder NRK.

Anmodningen om den forlengede bistanden kommer fram i en situasjonsrapport fra Helse Nord, ifølge Nordlys.

I utgangspunktet var helikopteret innleid til 12. juli, men torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Dette var også innenfor den opprinnelige beredskapsplanen. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.

Selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, men de to første ukene i juli innebærer pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte.

Les også

Treningen av besetningen har imidlertid tatt lenger tid enn ventet, og Luftambulansetjenesten måtte dermed sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe mens besetningen på ambulanseflyene i nord gjennomfører treningen.

Det er ikke kommet anmodninger fra Helse Nord om de andre fartøyene på beredskapsbasen i Kirkenes. I tillegg til jetflyene og forsvarshelikopteret har Babcock leid inn et reservefly, et jetfly og et propellfly med svensk mannskap.

Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.