LUFTFART

Helse Nord vil forlenge kriseplanen for ambulansefly i to uker

Helse Nord vil ha Forsvarets Bell-helikopter i beredskap i Kirkenes til 2. august. Opprinnelig skulle helikopteret være stasjonert der til 19. juli.

Torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.
Torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker. Foto: Peder Torp Mathisen / Forsvaret
16. juli 2019 - 22:50

Det melder NRK.

Anmodningen om den forlengede bistanden kommer fram i en situasjonsrapport fra Helse Nord, ifølge Nordlys.

I utgangspunktet var helikopteret innleid til 12. juli, men torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Dette var også innenfor den opprinnelige beredskapsplanen. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.

Selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, men de to første ukene i juli innebærer pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte.

Bell 525 er produsert av det amerikanske selskapet Bell. Selskapet produserer helikoptre globalt blant annet til offshore- og forsvarsindustrien.
Les også

Equinor sikrer nye helikoptre

Treningen av besetningen har imidlertid tatt lenger tid enn ventet, og Luftambulansetjenesten måtte dermed sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe mens besetningen på ambulanseflyene i nord gjennomfører treningen.

Det er ikke kommet anmodninger fra Helse Nord om de andre fartøyene på beredskapsbasen i Kirkenes. I tillegg til jetflyene og forsvarshelikopteret har Babcock leid inn et reservefly, et jetfly og et propellfly med svensk mannskap.

Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år.

Harald Jøsendal fra Norsk Luftambulanse (t.v) og Terje Orskaug fra Avinor ser på modellen av legedronen som en dag kan frakte helsepersonell til pasienter på HEMS konferansen som arrangeres av Stiftelsen Norsk Luftambulanse.
Les også

Utvikler bemannet legedrone: – Det kommer til å bli en revolusjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.