SAMFERDSEL

Havarikommisjonen vil undersøke vogntogtrafikken

Etter flere alvorlige ulykker.

Fra en av Vegvesenets kontroller på Ørje i Østfold tidligere i år. Nå vil Havarikommisjonen undersøke vilkårene for tungtransport-oppdrag i Norge.
Fra en av Vegvesenets kontroller på Ørje i Østfold tidligere i år. Nå vil Havarikommisjonen undersøke vilkårene for tungtransport-oppdrag i Norge. Foto: Statens Vegvesen/NTB Scanpix
21. feb. 2019 - 17:01

Etter flere alvorlige ulykker med vogntog i vinter åpner Havarikommisjonen nå undersøkelse av vilkårene for disse transportoppdragene.

Statens Havarikommisjon for Trafikksikkerhet (SHT) vil undersøke hvordan disse vilkårene følges opp og hvordan trafikksikkerheten ivaretas gjennom vilkårene.

Ifølge kommisjonen er målet med undersøkelsen å finne lærings- og forbedringspunkter for både transportbestillere og myndigheter som kan bidra til å redusere antall veitrafikkulykker av denne typen.

I vinter har flere ulykker funnet sted etter at vogntogførere har mistet kontrollen på vanskelige kjøreforhold, og ifølge Norges Lastebileierforbund blir kun 3 av 100 utenlandske vogntog kontrollert når de krysser Svinesund på vei inn i Norge.

Det har ført til krav fra Vegvesenet om et strengere regelverk for vogntogtrafikken på norske vinterveier, og i en undersøkelse gjort av NAF oppga 83 prosent av de spurte at kravene må skjerpes. 45 prosent av de 1.000 respondentene i undersøkelsen sier de i løpet av vinteren har sett vogntog som står fast eller har kjørt ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.