KLIMA

Han blir ny Zero-sjef

 

NY LEDER: – Min ambisjon for Zero er at vi skal styrke oss ytterligere som det ledende fagmiljøet på utviklingen av nullutslippsamfunnet, sier Marius Holm.
NY LEDER: – Min ambisjon for Zero er at vi skal styrke oss ytterligere som det ledende fagmiljøet på utviklingen av nullutslippsamfunnet, sier Marius Holm. Bilde: Johannessen, Sara
9. okt. 2012 - 09:53

Styret i Zero har i dag ansatt Marius Holm (36) som miljøstiftelsens nye daglige leder, skriver Zero i en pressemelding.

Han etterfølger Einar Håndlykken som nå takker av etter ti år i lederstolen.

Tidligere i år kom Holm til Zero som nestleder og politikkansvarlig, og tiltrer i dag stillingen som daglig leder for stiftelsen.

– Marius Holm er den innen miljøbevegelsen som er mest skolert når det gjelder klimapolitikk og teknologiske klimaløsninger. Han har vært en helt sentral premissleverandør i norsk klimadebatt i ti år ved å være meget kunnskapsrik, analytisk og løsningsorientert, sier styreleder i Zero, Erik Espeset. Han er ikke i tvil om at Zero har  fått tak i den som er best egnet til å lede kampen for de virkningsfulle klimaløsningene.

Marius Holm: – Frykten for kraftoverskudd er absurd

Gode klimaløsninger

Holm er utdannet Cand. Agric. (M.Sc) i økonomi og ressursforvaltning ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås.

Han har tidligere vært talsperson for Bellona, der han hadde ansvaret for politikkutforming og politisk påvirkningsarbeid. Han arbeidet et drøyt år som kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marsteller før han i juni gikk til Zero.  

– Som ny Zero-leder blir min viktigste jobb å øke gjennomslaget for de gode klimaløsningene som gir null CO2-utslipp. Min ambisjon for Zero er at vi skal styrke oss ytterligere som det ledende fagmiljøet på utviklingen av nullutslippsamfunnet. Zeros teknologiekspertise og politiske innflytelse skal forsterkes gjennom enda større faglig bredde, sier Holm.

Ny nestleder og leder i transportavdelingen.

Zero styrker i dag også ledelsen med ytterligere to ansettelser. Kari Elisabeth Kaski tar på seg oppgaven som nestleder med ansvar for Zeros politiske arbeid.

Mens Kari Asheim (36) tiltrer på nyåret som avdelingsleder i Zeros transportavdeling. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Norsk Fjernvarme.

Les også: Kunnskap fjerner ikke klimatvil

Norge kan få verdens største klimasenter

– Den rødgrønne regjeringen er forbausende lite grønn  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.