IT

Googles nyeste telefon kan kartlegge omgivelsene i 3D

«Project Tango».

21. feb. 2014 - 10:49

Googles nyeste prototype av en Android-telefon kan kartlegge omgivelsene i 3D. Konseptet kalles "Project Tango".

Målet med prototypen er er å gi mobilenheter en menneskelig forståelse av rom og bevegelese, skriver Google på sine nettsider.

Nå åpner Google for at eksterne utviklere skal eksperimentere med Android-applikasjoner som tar i bruk teknologien. Google skriver at Project Tango er helt i startgropa, og at den nå skal ta veien ut av laboratoriet til millioner av brukere.

Les også: Derfor er WhatsApp annerledes enn andre IT-selskaper

250.000 målinger i sekundet

Den nåværende prototypen er en 5-tommers telefon, som sporer bevegelser i tre dimensjoner, samtidig som den kartlegger omgivelsene.

Sensorene lar telefonen gjøre 250.000 3D-målinger hvert sekund, og oppdaterer mobilens orientering i sanntid. Denne informasjonen blir til en 3D-modell av omgivelsene.

Google skriver videre at prototypen kjører på Android og har bygget inn API (grensesnitt for programmering) som gjør at den kan gi orienterings-, posisjons- og dybdedata til standard Android-applikasjoner som er skrevet i Java C/C++ og Unity.

Les også: Krise for digital kompetanse i Europa  

 <i>Bilde: Google</i>
Bilde: Google

200 enheter

Google foreslår selv at teknologien kan brukes til kartlegging av hjemmene vår før vi kjøper møbler, eller til å finne fram i store bygninger.

Google understreker at dette er et eksperimentelt produkt, og er ment for "evetyrlystne" utviklere.

Det kan nok bli kniving om å få tilsendt en prototype for utvikling. Google skriver at de for tiden sitter på 200 enheter. Nå er det opp til utviklere å fortelle Google om sin geniale ide. Selskapet oppfordrer til å være "kreativ, spesifikk og modig".

De forventer å sende ut alle utviklingsenhetene innen midten av mars.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.