FJELLSIKRING

Gjerden Fjellsikring selges til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har inngått intensjonsavtale om kjøp av fjellsikringsselskapet Gjerden Fjellsikring AS i Svarstad i Vestfold.

Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte.
Gjerden Fjellsikring ble etablert i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Illustrasjonsfoto: Gjerden Fjellsikring
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. des. 2020 - 14:44

Gjerden Fjellsikring er en av Norges ledende aktører innen fjellsikring og spesialister innen betongsprøyting, tunnelsikring og alle sikringsarbeider, som montering av ulike typer nett og bolting som beskyttelse mot steinras langs veier og bygninger.

Selskapet ble grunnlagt i 2009 og har i dag over 60 ansatte. Hovedkontoret ligger i Vestfold, ikke langt fra Nordisk Bergtekniks hovedkontor i Norge. Virksomheten omsatte i 2019 for totalt 148 millioner norske kroner.

Administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentenes forening.
Les også

Det bygges rekordfå boliger – når ikke halvparten av behovet

– Tilfører oss spesialistkompetanse

– Vi er veldig glade for muligheten til å kunne kjøpe Gjerden Fjellsikring AS. Det er et vel ansett selskap med erfaren ledelse og høyt kvalifiserte medarbeidere. Oppkjøpet kompletterer vår organisasjon og tilfører spesialistkompetanse innen fjellsikring. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær i regionen, hvilket er veldig positivt, sier Oddbjørn Røed, forretningsområdesjef berghåndtering og Norgessjef for Nordisk Bergteknik.

– Oppkjøpet gir oss styrke både geografisk, organisatorisk og kompetansemessig. Som en del av Nordisk Bergteknik får vi tilgang til en rekke kompletterende kompetanse og et bredere helhetstilbud til våre kunder. Vi får også mulighet til å tilby vår ekspertise til flere norske og svenske kunder, sier Vegar Gjerden, daglig leder i Gjerden Fjellsikring.

Les også

Green Mountain: Får bot og byggetillatelse

Skal inngå i konsernet

Nordisk Bergtekniks planer er å kjøpe 100 prosent av aksjene i Gjerden Fjellsikring AS. Kjøpesummen består av en kontantdel og en reinvestering i Nordisk Bergteknik AB i form av aksjer, hvorved dagens eiere blir en langsiktig eier i Nordisk Bergteknik.

Gjerden Fjellsikring kommer til å være en del av konsernet Nordisk Bergteknik og transaksjonen vurderes å forsterke både konsernets omsetning og lønnsomhet, totalt pr. aksje. Oppkjøpet planlegges sluttført så snart som mulig i begynnelsen av 2021.

Generalmajor Rolf Folland, sjef for Luftforsvaret, skal fra 4. mars fungere som luftstyrkesjef for Natos nordflanke etter oppdrag fra JFC Norfolk. Dette bildet ble tatt i januar i forbindelse med klargjøring av F-16 til opplæring av ukrainsk personell.
Les også

Passerer viktig milepæl

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.