E16

Fri ferdsel på E16 Nærøydalen i deler av døgnet

Fra nå av er det fri ferdsel på E16 i deler av døgnet, fram til Statens vegvesen er ferdig å rydde etter skredet på mandag.

Oppryddingen etter skredet på E16 i Nærøydalen mandag har gått raskere enn forutsatt, og Statens vegvesen kunne åpne et kjørefelt klokka 12 dag.
Oppryddingen etter skredet på E16 i Nærøydalen mandag har gått raskere enn forutsatt, og Statens vegvesen kunne åpne et kjørefelt klokka 12 dag. Foto: Morten Ørbech Mo/Statens vegvesen
13. sep. 2023 - 15:01

– Fra i kveld klokka 20 til torsdag morgen klokka 07 blir det fri ferdsel. Deretter blir det trafikkdirigering med følgebil mens vi rydder videre fram til klokka 15 torsdag. Deretter blir det fri ferdsel fram til fredag klokka 07. Og slik blir det fram til vi er ferdige med å rydde etter skredet, sier byggeleder Gaute Sekse i Statens vegvesen i en pressemelding.

Han understreker at selv om et kjørefelt nå blir åpnet, så tar Vegvesenet forbehold om at det kan være skader på veibanen som fortsatt ikke er oppdaget.

 

– Som veieier er vi selvsagt glade for å kunne åpne et felt på øst/vest-sambandet E16 allerede nå. Vi understreker at det skjer etter grundige vurderinger i samråd med geolog, sier han.

Omkjøring er mulig via riksvei 13 Vikafjellet, og Norled har satt opp ekstra fergeavganger om natten mellom Vangsnes og Hella.

 

Les også

Gjermundshaug snart i gang med å bygge nytt kryss på riksvei 2

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.