ENERGI

Freyr-sjefen: – Batteri­bransjen er en av de viktigste bidrags­yterne til å gjøre noe med klima­endringene på kort sikt

Tom Einar Jensen mener batterier er ett av de viktigste verktøyene for å redde verden fra klimakatastrofe. Derfor leder han selskapet som skal produsere «verdens mest bærekraftige batterier».

– Det investeres for lite i fornybar energi. Et eksempel på det er at Tyskland må grave ut mer kull. Noen bruker det som eksempel på at man har tatt feil, men jeg mener motsatt – vi er allerede for seint ute, sier Tom Einar Jensen.
– Det investeres for lite i fornybar energi. Et eksempel på det er at Tyskland må grave ut mer kull. Noen bruker det som eksempel på at man har tatt feil, men jeg mener motsatt – vi er allerede for seint ute, sier Tom Einar Jensen. Foto: Sverre Chr. Jarild
9. jan. 2022 - 10:43

Tom Einar Jensen har det travelt som toppsjef i Freyr Battery. Med børsnotering i New York, bygging av fabrikk i Mo i Rana og rekruttering av stadig flere ansatte er tempoet høyt – han måtte fremskynde vår prat for å rekke et fly ut av landet igjen. 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.