ELBIL

Flere inkassosaker mot Easee etter betalingsstopp

Inkassosakene strømmer inn til Easee etter at ladeselskapet har innført betaingsstopp. Selskapet hevder dette ikke påvirker planene om å hente inn nye penger.

Det er nå registrert 26 betalingsanmerkninger i form av inkassosaker mot kriserammede elbillader-produsenten Easee, ifølge Dun & Bradstreet.
Det er nå registrert 26 betalingsanmerkninger i form av inkassosaker mot kriserammede elbillader-produsenten Easee, ifølge Dun & Bradstreet. Foto: Terje Pedersen/NTB
24. juli 2023 - 07:05

Det er nå registrert 26 betalingsanmerkninger i form av inkassosaker mot den kriserammede elbillader-produsenten Easee, ifølge Dun & Bradstreet.

Til sammen er kravene på knapt 2,5 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Easee innførte i april betalingsstopp, som i praksis betyr at selskapet sluttet å betale regninger. Ifølge markedsdirektør Martin Langeland ble dette innført for å sikre Easees fremtid og likebehandling av kreditorer.

Ladeselskapet er i problemer etter at svenske myndigheter i vinter forbød selskapets elbilladere av sikkerhetshensyn – noe som har ført til permitteringer, masseoppsigelser hos underleverandør og store økonomiske problemer.

Nå jobber Easee med å hente inn ny kapital for å komme ut av krisen. Ifølge Langeland påvirkes ikke disse planene av inkassosakene.

– Vi har dialog med kreditorene og jobber med å finne løsninger sammen med dem, sier markedsdirektøren.

Oppgradering av eksisterende ladere kan koste Easee én milliard kroner, ifølge selskapets årsrapport.

Easees dokumentasjonstrøbbel er ikke positivt for omdømmet, men trenger ikke nødvendigvis bli katastrofalt, tror omdømmeeksperter.
Les også

Easee-saken er vanskelig å forstå. Det kan bli problematisk for selskapet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.