MOTOR

Feil i eksosanlegget kan føre til brann. Nå kaller BMW tilbake over én million biler

30 biler tok fyr i Sør-Korea.

BMW kaller tilbake mer enn en million biler.
BMW kaller tilbake mer enn en million biler. Foto: Christof Stache/AFP/NTB Scanpix
23. okt. 2018 - 12:41

Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som «i ekstreme tilfeller kan føre til brann».

«I enkelte dieselbiler kan glykol-kjølevæske lekke» fra en defekt komponent som beskrives som en kjøler for resirkulering av bensin. Denne væsken kan i kombinasjon med andre substanser i systemet føre til brannrisiko, heter det i en uttalelse fra BMW.

Selskapet sier at de har tatt kontakt med bilselgere, som i sin tur oppfordres til å ta kontakt med eiere av de aktuelle bilene for å få gjennomført en sjekk.

Kalte tilbake 480.000 biler i august

– Modulen for eksosresirkulering vil bli sjekket, og hvis det er defekter i delene, vil disse bli byttet ut, skriver BMW.

Selskapet kunngjorde allerede i august at de tilbakekalte 480.000 biler som var rammet av samme feil fra land i Europa og Asia. De kom også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea etter at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år.

I uttalelsen tirsdag heter det at BMW har sjekket flere dieselmodeller og identifisert en «minimal risiko» i noen av dem.

Med den siste tilbakekallelsen har BMW tilbakekalt ialt 1,6 millioner biler rundt om i verden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.