ELBIL

Tesla tilbakekaller 123.000 biler

Model S utsatt for rust.

Tesla-grunnlegger Elon Musk har litt å slite med om dagen.
Tesla-grunnlegger Elon Musk har litt å slite med om dagen. Foto: AP
30. mars 2018 - 10:01

Tesla tilbakekaller 123.000 Model S-sedaner globalt på grunn av bolter som kan ruste på saltstrødde veier og påvirke servostyringen.

Selskapet meldte torsdag at de tilbakekaller typen model S laget før april 2016, ifølge The Wall Street Journal. Tesla sier problemet skal ha oppstått i 0.02 prosent av de aktuelle bilene.

- Ingen ulykker

– Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av dette, til tross for at bilene har kjørt millioner av mil, heter det i en epost sendt til selskapets kunder.

Alle eierne av bilmodellen vil nå få tilbud om reparasjon. Ifølge Tesla vil ikke dette koste selskapet store summer, fordi det er leverandøren av boltene som skal betale for de nye delene.

Tøffe dager

Det var et verksted i Canada som oppdaget problemet og knyttet rustede bolter til saltet som strøs på vinterveier. Om boltene svikter kan bilen fortsatt styres, men det vil bli noe vanskeligere.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden, med flere søksmål rettet mot seg, også fra norske kunder. Men dette ser ut til å være Teslas største tilbakekalling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.