OLJE OG GASS

Etter massive utsettelser: Milliardutvidelsen av Snorrefeltet er endelig godkjent

19 milliarder, 25 års ekstra levetid.

Snorre Expansion er Norges største prosjekt for økt utvinning.
Snorre Expansion er Norges største prosjekt for økt utvinning. Foto: Statoil
5. juli 2018 - 07:57
Planen for utvidelse av Snorrefeltet i Nordsjøen er godkjent. Investeringene ventes å være på over 19 milliarder kroner, og feltet kan få en levetid til 2040.
 
Olje- og energidepartementet godkjente torsdag endret plan for utbygging og drift (PUD) for videreutviklingen av Snorrefeltet, kjent som Snorre Expansion Project (SEP).
 

Undervannsutbyggingen er det største prosjektet for økt utvinning på norsk sokkel i dag. SEP omfatter installasjon av seks brønnrammer med 24 brønner som knyttes opp mot Snorre A-plattformen. 

Equinor leverte inn utbyggingsplanen for Snorre Expansion – også kjent som Snorre 2040, før jul i fjor - over ti år etter at utbyggingsplanen egentlig skulle vært levert inn.

25 år ekstra levetid

– Jeg er veldig glad for å kunne godkjenne utbyggingsplanen for Snorre Expansion i dag. Prosjektet er en investering som bidrar til 25 nye år med produksjon på Snorre og vil bidra med store inntekter til fellesskapet i lang tid fremover, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

Snorrefeltet ligger i Tampenområdet i den nordlige delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer vest for Florø. Ved produksjonsstarten i 1992 var den ventede levetiden anslått å være fram til mellom 2011 og 2014. Nå er det beregnet at feltet vil ha lønnsom drift til og med 2040.

Tusenvis av årsverk i prosjektet

Equinor Energy er operatør og har en andel på 33,3 prosent i Snorre Unit. De øvrige er Petoro (30 prosent), ExxonMobil Exploration and Production Norway (17,4 prosent), Idemitsu Petroleum Norge (9,6 prosent), DEA Norge (8,6 prosent) og Point Resources (1,1 prosent).

Equinor har anslått at en stor del av kontraktene vil gå til norske leverandører.

«Nasjonale sysselsettingsvirkninger fra utbyggingen er beregnet til om lag 23.000 årsverk i prosjektfasen», heter det i pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.