OLJE OG GASS

Equinor, tidligere Statoil, omsetter for mer enn noe annet nordisk selskap

Volvo er på 2. plass, langt bak tidligere Statoil.

Eldar Sætre leder det selskapet i Norden som har suverent størst omsetning: Equinor – som inntil nylig het Statoil
Eldar Sætre leder det selskapet i Norden som har suverent størst omsetning: Equinor – som inntil nylig het Statoil Foto: Johansen, Carina/Scanpix
20. mai 2018 - 11:42
Equinor er Nordens suverent største selskap, målt i omsetning. Volvo kommer på andreplass, langt bak den norske oljegiganten.
 

Mens Equinor – inntil nylig kjent som Statoil – hadde en omsetning på 51 milliarder euro i fjor, endte den svenske bilprodusenten opp på 34 milliarder, skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Kinesiskeide Volvo går dermed forbi det største danske selskapet, shippingkonsernet Maersk, som inntar tredjeplassen med en omsetning på 26 milliarder euro. Rangeringen er laget av bedriftsinformasjonsselskapet CM Partner.

Danmark topper til gjengjeld listen over de mest verdifulle selskapene i regionen, skriver E24. Legemiddelfirmaet Novo Nordisk har en markedsverdi på hele 752 milliarder danske kroner, tilsvarende drøyt 930 milliarder norske kroner. Equinor er verdsatt til 738 milliarder.

 
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.