MARITIM

En person død i arbeidsulykke på verft i Ulsteinvik

Green Yard Kleven i Ulsteinvik.Med nye eiere etter konkursen i 2020 har verftet dreid aktiviteten mot reparasjon, opphugging og gjenvinning. Bildet er tatt i februar 2023.
Green Yard Kleven i Ulsteinvik.Med nye eiere etter konkursen i 2020 har verftet dreid aktiviteten mot reparasjon, opphugging og gjenvinning. Bildet er tatt i februar 2023. Foto: Eirik Helland Urke
23. feb. 2023 - 14:17

En person er bekreftet død i en arbeidsulykke i forbindelse med heising på Kleven Verft i Ulsteinvik.

– Det vi vet er det har vært en løfteoperasjon på ei mobilkran som står på ei kai på verftet. En gjenstand har falt ned og skal ha truffet vedkommende. Det resulterte i at han omkom på stedet, sier Jens Dahl, operasjonsleder i politiet til NRK.

Politiet ble varslet om ulykken 11.30. Den omkomne skal være en mann i 60-åra fra Sunnmøre. De pårørende er varslet, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

Ulykken blir etterforsket av politiet og Arbeidstilsynet er koblet inn.

Opphugging

Kleven-verftet ble overtatt av Green Yard i 2020. Green Yard drev allerede et verft for resirkulering og opphogging i Feda ved Flekkefjord.

Administrerende direktør Hans Jørgen Fedog sa ved overtakelsen av Kleven at de ville fortsette nybygging av skip, men også dreie virksomheten over på  reparasjon, opphugging og materialgjenvinning.

Verftet har den siste tiden fått flere tidligere offshorefartøy til opphugging, deriblant fra Solstad Offshore.

Green Yard kjøpte Kleven etter at kroatiske DIV Group slo verftet konkurs midt under pandemien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.