ELEKTRISK

Elon Musk: Viser fram Tesla Model Y om en drøy uke

Blir 10 prosent dyrere enn Model 3.

En sniktitt på Tesla Model Y.
En sniktitt på Tesla Model Y. Bilde: Tesla
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
4. mars 2019 - 07:32

Etter at Tesla har levert Model 3 kommer Model Y. Det blir en crossover eller liten SUV bygget på samme plattform som Model 3. 

Nå skriver Tesla-gründer Elon Musk på Twitter at han vil vise fram Model Y i LA Design Studio i Los Angeles 14. mars.

Han skriver også at SUV-en vil bli omtrent ti prosent større enn Model 3, rundt 10 prosent dyrere, og ha noe kortere rekkevidde.

Flere spesifikasjoner kommer snart, skriver Musk.

7000 biler i uka i 2020

Tidligere har Business Insider fått tilgang til interne dokumenter som, dersom de er ekte, gir et innblikk i hva som skjer videre med Model Y.

De hevder at dokumentet sier at Tesla hadde planer om å bygge Model Y ved sin Gigafactory i Nevada, og i en kommende fabrikk i Kina. Planen var ifølge Business Insider å bygge 7000 Model Y i uken i Nevada innen desember 2020, og 5000 i uken i Kina innen februar 2021.

En produksjonslinje med testproduksjon skal ifølge dokumentet være planlagt satt opp i Gigafactory innen 1. juni 2020. Produksjonsstarten skal være planlagt til 1. august 2020.  Innen september samme år skal produksjonen være på 2000 biler i uken.

Oktober samme år skal fabrikken i Kina ha sin testproduksjonslinje klar. 

Tre seterader

Ifølge avisen skal dokumentet også avsløre noen detaljer om bilen. Selv om den er bygget på samme plattform som Model 3, er det gjort noen endringer.

Tesla Model 3 er bygget på samme plattform Model Y skal bygges på. <i>Foto:  Marius Valle</i>
Tesla Model 3 er bygget på samme plattform Model Y skal bygges på. Foto:  Marius Valle

Model Y skal få mulighet for en tredje seterad, akkurat som Model X. Bilen vil dermed trolig kunne fås med seks eller sju seter. Midtkonsollen er også høyere enn i Model 3.

Det interne dokumentet skal ha blitt distribuert til Tesla-ansatte i forkant av presentasjon av selskapets resultater i oktober. 

I forrige uke meldte Tesla at de vil legge ned så å si alle fysiske butikker for å satse på nettsalg og kutte kostnader.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.