ELEKTRISK

Elbiler må betale bompenger i tunnelen til Finnøy

Fra 1. august.

Oslo  20150414.Illustrasjonsbilder av en bomstasjon i Oslo tirsdag ettermiddag. Bomring. Bompenger. Autopass.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20150414.Illustrasjonsbilder av en bomstasjon i Oslo tirsdag ettermiddag. Bomring. Bompenger. Autopass.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix
12. feb. 2019 - 07:29

Fra 1. august må elbiler betale for å bruke fastlandsforbindelsen til Finnøy utenfor Stavanger.

Taksten blir halv pris av det fossilbiler betaler.

Elbil-taksten og nye takster for andre kjøretøy ble fastsatt i kommunestyrene i Rennesøy og Finnøy mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

42,40 kroner

Personbiler med forbrenningsmotor skal betale 106 kroner, mens de som har bombrikke betaler 85 kroner.

For nullutslippsbiler blir taksten 42,40 kroner.

Rundt 30 prosent av passeringene skjer med elbiler, som utgjør rundt en firedel av bilparken i Finnøy, skriver avisen. Flere elbileiere har uttrykt misnøye med bompengeplanene.

– Vi fikk eposter helt til rett før møtestart. Pendlere som argumenterte med at de har flyttet til Finnøy på grunn av gratis bom, og at vi nå tar fra dem et gode, forteller Jon Olav Runestad (Ap).

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.