ELEKTRISK

Nå blir det trolig bompenger for elbiler i Trondheim også

– Det er rettferdig at elbilister er med på å betale for veiene de bruker, sier fylkesordføreren.

Trondheims elbilister må belage seg på å betale for bompasseringer i byen, varsler ordføreren og fylkesordføreren i Trondheim og Trøndelag.
Trondheims elbilister må belage seg på å betale for bompasseringer i byen, varsler ordføreren og fylkesordføreren i Trondheim og Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
11. feb. 2019 - 07:38

Aps ordfører i Trondheim og Trøndelags fylkesordfører mener tiden er inne for at byens elbilister betaler bompenger.

Ordfører Rita Ottervik og fylkesordfører Tore O. Sandvik – begge fra Arbeiderpartiet – er enige om at innføring av bompenger for elbiler er nødvendig dersom målet om nullvekst i biltrafikken skal nås, skriver Adresseavisen.

– Dette er ganske enkelt. Trondheim har forpliktet seg til å nå nullvekstmålet. En elbil teller like mye som en vanlig bil og da må også elbilistene være med å betale, sier fylkesordføreren.

– Det er rettferdig at de skal være med å betale for veiene de bruker, sier han og viser til at veiutbygging er en del av miljøpakken i Trondheim.

Ottervik sier det skal være lavere bompengesatser – og parkeringsavgift – for elbiler enn for fossilbiler.

– Jeg tror mange skjønner at de må ta en del av regningen. Med store besparelser på parkering og bommer, er elbil fortsatt gunstig, og det skal det være, sier Ottervik.

De aktuelle bommene er innenfor Trondheims grenser, men ordføreren mener det er naturlig å henvende seg til kommunene rundt, og til fylkeskommunen, for å få til en felles politikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.