SAMFERDSEL

Elbiler kastes ut av kollektivfelt i Oslo

Må gi plass.

Ute: Tunnelutbedringer gjør at elbiler ikke kan benytte kollektivfelt på ring 3 i Oslo. Her fra Sinsenkrysset.
Ute: Tunnelutbedringer gjør at elbiler ikke kan benytte kollektivfelt på ring 3 i Oslo. Her fra Sinsenkrysset. Bilde: Ekseth, Ivar/NTB Scanpix
NTB NTB NTB
20. mai 2015 - 12:54

Elbiler stenges ute fra kollektivfeltene på Ring 3 i Oslo under oppgraderingen av flere tunneler som starter 1. juni.

Statens vegvesen har isteden valgt å prioritere framkommelighet for buss og nødetater forbi anleggsområdene på ringveien.

Også på E18 blir det innskrenkede muligheter for elbilførere til å benytte seg av kollektivfeltene. Mellom klokka 6 og 9 om morgenen østover inn mot Oslo og mellom klokken 14 og 18 på ettermiddagen i vestgående retning ut av byen blir det forbudt for elbiler å kjøre i kollektivfeltet.

Les også: Nå blir det vanskeligere å få bilen gjennom EU-kontrollen

Vegvesenet opplyser at når oppgraderingen av Smestadtunnelen på Ring 3 starter 1. juni, vil de bygge et eget kollektivfelt forbi anleggsområdet. Her får også nødetater og pasienttransport adgang, men altså ikke elbiler.

– Vi vet av erfaring at tettheten av elbiler flere steder i hovedstadsområdet skaper utfordringer for bussene. Når nødetatene nå også må få plass i de samme feltene, er det ikke plass til elbilene. Vi prioriterer derfor nødetater og kollektivtrafikk, sier prosjektleder Hilde Ulvik.

Når arbeidene på Granfosstunnelen starter høsten 2015, vil begrensninger for elbiler også på strekningen Lysaker-Sandvika bli vurdert.

Tunneloppgraderingen vil pågå fram til 2020, men belastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017 med en kapasitetsreduksjon på 55 prosent langs Ring 3.

Les om ny undersøkelse:Undersøkelse: Så mye taper kommunene på gratis elbilparkering

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.