ELBIL

Vil kreve 11 kroner i bompenger for elbiler i Kristiansand

Kan eventuelt gjelde fra 2020.

Et nytt forslag åpner for å øke bomtaksten i Kristiansand og innføre betaling for elbiler.
Et nytt forslag åpner for å øke bomtaksten i Kristiansand og innføre betaling for elbiler. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
8. okt. 2018 - 07:37

Statens vegvesen foreslår å begynne å kreve bompenger av elbiler i Kristiansand. De skal i så fall betale halvparten av fossilbiltaksten.

Forslaget kommer etter den såkalte byvekstavtalen nylig ble utsatt etter politisk behandling, skriver Fædrelandsvennen. I stedet for en ny omfattende avtale om transportutbygging og kollektivtransport, kan alternativet være å fortsette dagens bompengeordning inntil videre, men altså med en vri.

Mens taksten for bensin- og dieselbiler foreslås økt med 2 kroner til 23 kroner, foreslår Vegvesenet at også elbilistene skal begynne å betale. Prisen? 11 kroner per passering.

Fire felt på Gartnerløkka

Forslaget sendes ut på høring til uken, og de nye takstene vil eventuelt gjelde fra 2020. Så godt som alle pengene skal gå til utbygging av Gartnerløkka, der det er planlagt firefeltsvei vestover ut av byen. Utbyggingen er anslått å koste 3 milliarder kroner, og 1,8 av disse milliardene skal komme fra bompenger.

Dersom politikerne ikke kan samle seg om en løsning, tas bomstasjonene ned når dagens avtale utløper til neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.