ENERGI

Droner observert ved norske kraftinstallasjoner, ifølge NVE

NVE melder om observasjoner av droner i nærheten av norske kraftinstallasjoner, men de øker ikke internt beredskapsnivå for norske kraftsystemer.

– Det har vært observasjoner av biler og folk med kamera. Det er kortversjonen, sier Eldri Holo, NVEs seksjonssjef for beredskap.
– Det har vært observasjoner av biler og folk med kamera. Det er kortversjonen, sier Eldri Holo, NVEs seksjonssjef for beredskap. Illustrasjonsfoto: Colourbox
29. sep. 2022 - 08:23

Observasjonene er meldt inn til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) gjennom Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon (KBO), som omfatter rundt 170 kraft- og nettselskap, skriver Europower.

– Det er meldt inn og observert ting som man ikke opplever helt normalt i perioden. Vi ser at det er stor årvåkenhet i bransjen, sier NVEs seksjonssjef for beredskap, Eldri Holo, til nettstedet.

Beredskapssjefen vil ikke kommentere hvor, når eller hvor mange ganger droner er observert ved norske kraftinstallasjoner.

– Det har vært observasjoner av biler og folk med kamera. Det er kortversjonen. Folk som oppfører seg litt rart, eller som man vurderer å oppføre seg rart, sier hun.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har bistått NVE og konkretisert hva slags type observasjoner som kan defineres som mistenkelig aktivitet og hva kraft- og nettselskapene bør levere videre til myndighetene.

Holo understreker at observasjoner ikke er det samme som om at noe faktisk mistenkelig har funnet sted.

Det er observert ukjente droner i nærheten av plattformer på norsk sokkel den siste tiden, deriblant på Gina Krog-feltet i Nordsjøen.
Les også

Flere ukjente droner er observert rundt oljeplattformer: Nå oppfordrer Ptil til økt årvåkenhet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.