LUFTFART

Drone ved Oslo lufthavn stengte for innkommende flytrafikk i 20 minutter

– Dette er meget alvorlig.

En drone ble tirsdag observert i nærheten av Oslo lufthavn.
En drone ble tirsdag observert i nærheten av Oslo lufthavn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
15. mai 2018 - 16:17
Oslo lufthavn ble tirsdag ettermiddag stengt for innkommende flytrafikk i 20 minutter etter at det ble observert en drone i luften i nærheten av flyplassen.
 

– Det var piloten i et fly som observerte en drone i rundt 1.000 fots høyde, rundt fem kilometer nordøst for Oslo lufthavn. Piloten sa fra til flytårnet, og der ble det tatt en avgjørelse om å stoppe flytrafikken til situasjonen var avklart, sier pressetalsperson Lasse Vangstein i Avinor.

- Meget alvorlig

Dronen ble observert i nærheten av innflygingen til Oslo lufthavn klokken 14.40, og det var dermed den innkommende trafikken som ble stanset. Klokken 15 var situasjonen avklart, og trafikken ble satt i gang igjen.

– Dette er meget alvorlig. Det er ikke lov til å fly droner så nær en flyplass, og høyden var også langt over det som er tillatt. Regelverket er der for en grunn, og dronepiloter må være seg sitt ansvar bevisst og respektere det, sier Vangstein.

Avinor opplyser at de vil anmelde forholdet til politiet.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.