INDUSTRI

Dreamliner måtte nødlande i natt

Japan Airlines setter sine fly på bakken.

I TRØBBEL: Flyselskapeper setter Dreamliner på bakken etter en rekke uhell. Her jobber en mekaniker fra All Nippon Airways (ANA).
I TRØBBEL: Flyselskapeper setter Dreamliner på bakken etter en rekke uhell. Her jobber en mekaniker fra All Nippon Airways (ANA). Bilde: REUTERS
16. jan. 2013 - 08:47

Et japansk passasjerfly av typen Boeing Dreamliner 787 ble tvunget til å nødlande vest i Japan på grunn av røyk i cockpiten.

Flyet var på vei til Tokyo da det måtte lande på Takamatsu-flyplassen vest i landet. Samtlige 129 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer ble evakuert.

Røykutviklingen skal skyldes problemer med et batteri.

Nødlandingen onsdag er den siste i rekken av problemer med Boeings nye superfly. De siste dagene har det vært flere episoder med flytypen: Sprekk i en cockpitrute, oljelekkasje, batteribrann og problemer med bremsene.

Les også: USA skal granske Boeing 787 Dreamliner

Settes på bakken

– Det er riktig at denne flytypen i det siste har opplevd en rekke problemer. Vi kan ikke si noe om denne hendelsen har noen forbindelse med tidligere problemer, sier en talsmann for flyselskapet All Nippon Airways (ANA), som eier flyet som onsdag måtte nødlande.

ANA satte alle sine 17 Dreamliner-fly på bakken for sikkerhetssjekk. Det gjør også Japan Airlines (JAL) med sine sju fly.

Japanske transportmyndigheter sier røykutviklingen og nødlandingen var en alvorlig hendelse som kunne ha ført til en ulykke.

Les også: Fra spadetak til ferdig fly på tre år

– Alvorlig krise

– Jeg tror man nå nærmer seg et vendepunkt de (Boeing) må anse dette som en alvorlig krise. Dette kommer til å forandre folks oppfatning av flyet om de ikke handler raskt, sier analytiker i Teal Group i Virginia, Richard Aboulafia, til Reuters.

Også Air Indias Dreamliner skal nå sjekkes av indiske luftfartsmyndigheter, og den amerikanske føderale luftfartsmyndigheten opplyser at den følger situasjonen nøye.

Det australske flyselskapet Qantas har bestilt 15 Dreamliner-fly. Selskapet opplyser at det ikke kommer til å endre bestillingen som følge av nødlandingen.

Les også:

Denne blir større enn Kjos-lineren

Slik blir nye Gardermoen

Her triller A350 ut av hangaren

Flygigantene krangler om prosenter  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.