OLJE OG GASS

Disse to kontraktene gir flere hundre nye jobber. Og begge gikk til norske leverandører

Dvalin-kontrakter tildelt.

Slik ser operatøren DEA for seg at undervannsmodulene på Dvalin-feltet vil føre gass til Heidrun-plattformen. Nå er to kontrakter på feltet tildelt - begge til norske selskaper som har hatt et par tøffe år.
Slik ser operatøren DEA for seg at undervannsmodulene på Dvalin-feltet vil føre gass til Heidrun-plattformen. Nå er to kontrakter på feltet tildelt - begge til norske selskaper som har hatt et par tøffe år. Foto: DEA / NTB scanpix
Ina AndersenIna AndersenJournalist
4. okt. 2016 - 09:59

Både Aker Solutions og Aibel har kuttet tusenvis av ansatte siden oljekrisen startet i 2014. 

DNB Markets oversikt over oljekutt viser at selskapene i juni henholdsvis hadde kuttet omkring 3000 og 2500 ansatte og innleide. 

Nå har leverandørene vunnet hver sin kontrakt på Dvlain-feltet (tidligere Zidane), etter at utbyggingsplan ble levert mandag

Det betyr arbeid til flere hundre ansatte for selskapene. 

700 jobber

Aibel har fått kontrakt på ombyggingsjobben på Heidrun-plattformen, for at den skal kunne ta imot Dvalin-produksjonen.

Selskapet opplyser ikke hvor mye kontrakten er verdt i kroner og øre, og kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal viser i stedet for videre til DEA Norge, som er operatør på feltet.

Selskapet anslår likevel at prosjektet på topp vil kreve en bemanning på hele 700 personer. Dette inkluderer prosjektering, bygging og arbeidet offshore.

Prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, der prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart. Selve byggearbeidet vil bli utført på selskapets verft i Haugesund.

Kontrakten innebærer at Aibel skal bygge to nye moduler som skal installeres på Heidrun-plattformen. Disse er på henholdsvis 4000 tonn (M40) og 400 tonn (H25). H25 skal installeres i 2018, mens M40 skal installeres i 2019.

I tillegg til bygging av modulene skal Aibel rydde arealet på Heidrun og forestå integrasjonen på plattformen.

100 ingeniører

Aker Solutions er tildelt to kontrakter på en samlet verdi av 900 millioner kroner.

Oljeserviceselskapet skal levere subseasystemene til Dvalin-feltet, i tillegg til at de skal stå for vedlikeholdet på systemene de neste fem årene, installasjon og ferdigstillelse.

Arbeidet vil for det meste foregå i Norge. Prosjektledelse, ingeniørarbeid og anskaffelser vil bli styrt fra selskapets kontorer på Fornebu. Resten av arbeidet vil bli delt mellom Tranby, Egersund, Moss og Aberdeen. Vedlikeholdsarbeidet vil bli gjennomført av Ågotnes-avdelingen. 

Kommunikasjonssjef Bunny Nooryani opplyser at de ikke har noen fullstendige estimat på hvor mange personer som vil jobbe med prosjektet. 

– På topp vil vi ha rundt 100 ingeniører i fullt arbeid. Det er arbeid som starter nå umiddelbart. Men ettersom resten av arbeidet er spredt på så mange steder er det litt vanskelig å si nøyaktig hvor mange ansatte disse kontraktene vil gi jobb til, sier hun til Teknisk Ukeblad.  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.