KARRIERE

Disse teknologistudiene har fortsatt ledige plasser

Det er ikke for sent å søke.

Høgskolen i Oslo og Akershus er blant lærestedene som har ledige studieplasser. De kan by  faglærerutdanninger i flere yrkesfag.
Høgskolen i Oslo og Akershus er blant lærestedene som har ledige studieplasser. De kan by faglærerutdanninger i flere yrkesfag. Bilde: Håkon Jacobsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
21. juli 2014 - 09:27

Med stadig høyere karakterkrav blir det vanskeligere og vanskeligere å komme inn på de heftigste teknologistudiene, også tross at studiestedene fortsatt overbooker de fleste studiene med minst 50 prosent.

Men det er fortsatt mange ledige plasser på ingeniør-, teknologi- og realfagsstudier rundt omkring i landet, spesielt om du kan godta å flytte utenom de aller største byene.

Restetorget

Her er et utvalg av de ledige plassene på Restetorget til Samordna opptak:

Høgskolen i Gjøvik har ledige plasser på årsstudiet i informatikk, og både på bachelor- og årsstudiene i teknologidesign og ledelse. Første året på bachelorgraden her kan du også ta Bali, selv om fristen for å søke her strengt tatt gikk ut 15. april.

Ved Høgskolen i Narvik kan du bli ingeniør i datateknikk, med studiested Bodø. Du kan også bli ingeniør i maskin, med subseateknologi som fokus, eller ingeniør i bygg. Begge disse har studiested Mo i Rana.

Du kan også ta førsteåret av ingeniørutdanningene ved Høgskolen i Narvik i Alta. Da vil studiestedet for de to siste årene være Narvik, og du kan velge mellom bygg, industri, datateknikk eller prosessteknologi.

Høgskolen i Nesna har fortsatt ledige plasser både på bachelor- og årsstudiet i informasjonssystemer, også her med studiested Mo i Rana.

Les også: Nina (27) vant Abels mattekonkurranse. Men nivåspranget til MIT var enormt

Yrkesfaglærer i Oslo

Ved Høgskolen i Oslo er det ledige plasser på en rekke faglærerutdanninger, for deg som allerede er fagutdannet, men vil bli lærer.

Ledige plasser finnes blant annet på yrkesfaglærerutdanningene i bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon. Her er opptakskravene i tillegg til studie- eller realkompetanse at du har fag- eller svennebrev i relevante fag, i tillegg til minst to års yrkespraksis.

Høgskolen i Telemark har også ledige plasser på en del teknologistudier.

Vi nevner årsstudiet i informasjonsbehandling, bachelorstudiene i informasjonssystemer, informatikk og økologi og naturressurser. Studiested for alle disse er Bø.

Høgskolen i Ålesund har ledige plasser på ett eneste studium i skrivende stund, og det er bachelor i bioteknologi.

Her får du god trening i laboratoriearbeid, og du blir kvalifisert til å jobbe som mellomleder i bioteknologiske bedrifter, næringsmiddel- og farmasøytisk industri.

Ingeniørstudier er også ledige ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, nærmere bestemt i automatiseringsteknikk og i energi, elkraft og miljø. Studiested er Førde.

I Sogndal kan du også ta et årsstudium i naturfag. Med rett kombinasjon av emner her kvalifiserer du til videre studier i fornybar energi, geologi og geofare eller landskapsplanlegging med landskapsarkitektur.

Les også: Dobbelt så mange realister som sivilingeniører er arbeidsledige

Stipend for skogfag

Ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet er det også kun ett studium ledig, og det er bachelorstudiet i skogfag, et studium som kvalifiserer deg til å "planlegge skogbehandling og skogsdrift og til å bestyre en skogeiendom."

Kommer du inn på dette studiet får du også et ekstra stipend på 3000 kroner i penger og 4000 kroner i bøker. Fullfører du mastergrad i skogfag på normert tid og er i beste halvdel av kullet (maks 8) får du også et ekstra stipend på 50.000 kroner. Den beste masteroppgaven premieres også med 50.000 kroner.

Ved NTNU er det ledige plasser på yrkesfaglærerutdanningene i bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon. Også disse har krav om fagbrev og minst to års praksis.

I Nordens Paris har Universitetet i Tromsø en rekke ledige studieplasser, blant annet bachelorstudier i arkeologi, arktisk forurensningsbiologi og forvaltning, biologi, klima og miljø, fysikk, informatikk, ingeniør i arktiske anlegg og kjemi.

Ledige plasser finnes også på masterstudiene i anvendt fysikk og matematikk, fiskehelse og informatikk.

Universitetet i Agder kan friste med ledige plasser på årsstudiet i fysikk, årsstudiet i matematikk og bachelor i matematikk og fysikk.

Universitetet i Nordland har på sin side ledige plasser på bachelorstudiene i biologi og havbruksdrift og ledelse,  i tillegg til et årsstudium i biologi og kjemi.

Du kan til sist også søke på et årsstidum i matematikk på Universitetet i Stavanger.

Plassene på Restetorget har løpende opptak. Listen oppdateres kontinuerlig.

Les også:

Så mye betyr karakterene for lønna

1 av 4 IT-jobber kommer til å stå ubesatt i 2030

– Flere ingeniører sies opp nå enn under finanskrisen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.