BYGG

Direkte klokka 12: «Fiskerne» fjernes fra Y-blokka

Picasso-kunsten er løsnet og skal nå flyttes vekk.

DIREKTE KL 12: Nå fjernes Picasso-kunsten fra Y-blokka.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
30. juli 2020 - 05:00

Kunsten av Pablo Picasso og Carl Nesjar skal nå fjernes fra Y-blokka i det gamle regjeringskvartalet i Oslo. Kunstverket «Måken» ble hentet ut fra inngangspartiet på tirsdag, mens «Fiskerne» nå er løsnet fra bygget og er klar til å flyttes noen meter til en midlertidig oppbevaring foran Høyblokka.

Etter tidsplanen skal selve flyttingen skje omtrent fra klokka 12.00 torsdag. Det er usikkert hvor lang tid flyttingen vil ta, men vi får opplyst at det vil gå «svært sakte», under 1 km/t. Vi sender dette direkte på video, i toppen av denne artikkelen.

Statsbygg har lagt solide stålkonstruksjoner rundt kunstverket, slik at det til sammen veier rundt 250 tonn. Det hele skal flyttes med spesielle transporttraller.

«Måken» er allerede plassert på sin midlertidige lagringsplass, og «Fiskerne» skal oppbevares like i nærheten ved Akersgata i Oslo. Deretter skal de bli innpasset i det kommende nye regjeringskvartalet.

Nå er Fiskerne løsnet fra fasaden og heist ned. Kunstverket skal oppbevares i nærheten til det kan monteres på plass i nytt bygg.
Nå er Fiskerne løsnet fra fasaden og heist ned. Kunstverket skal oppbevares i nærheten til det kan monteres på plass i nytt bygg.
Flere helikoptre beveger seg over området vest for Bergen, hvor det har vært en helikopterulykke onsdag kveld.
Les også

Seks personer heist opp etter helikopterulykke i sjøen vest for Sotra

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.