SAMFERDSEL

Digitalt signalanlegg skal gi færre innstilte tog og økt kapasitet. Nå utsettes åpningen nok en gang

Etter planen skulle både Nordlandsbanen og Gjøvikbanen få digitale signaler i år. Store leveringsproblemer som følge av pandemien og krigen i Ukraina gjør at åpningene utsettes på ubestemt tid.

I mai ble det klart at ERTMS-åpningen på Nordlandsbanen måtte utsettes på grunn av leveringsproblemer. Nå må også åpningen på Gjøvikbanen utsettes på grunn av de samme problemene.
I mai ble det klart at ERTMS-åpningen på Nordlandsbanen måtte utsettes på grunn av leveringsproblemer. Nå må også åpningen på Gjøvikbanen utsettes på grunn av de samme problemene. Foto: Bane Nor
19. sep. 2022 - 13:00

I mai ble det klart at det digitale signalanlegget som skulle åpnes på Nordlandsbanen i oktober ville bli forsinket. I en ny pressemelding melder Bane Nor at heller ikke det digitale anlegget på Gjøvikbanen, som skulle vært klart i november, vil åpnes etter planen. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.