T2

Dette gikk momsfritaket til

REKORDRASKT: Vikingskipet i Hamar kan skilte med gamle rekorder som 13.30,55 min/10 km. Båndbredden 30 GBit/s blir også ny banerekord, og det samme gjelder for bordswitchene.
REKORDRASKT: Vikingskipet i Hamar kan skilte med gamle rekorder som 13.30,55 min/10 km. Båndbredden 30 GBit/s blir også ny banerekord, og det samme gjelder for bordswitchene. Bilde: Scanpix
Leif Hamnes
24. mars 2010 - 13:08

Etter mye om og men vant The Gathering i 2008 fram med sitt syn på at arrangementet er å regne som kultur.

Det betyr nemlig også momsfritak, og nå får deltakerne nyte godt av pengene som ble spart, lokkes det i en pressemelding i dag.

Høyere, raskere

Det interne nettet er i år byttet ut med siste nytt på bordswitchfronten fra D-Link.

VIDUNDERET: DGS-3100-48 bordswitch fra D-Link.
– For første gang vil deltakerne få en gigabit-link på datamaskinen sin. Dette kommer spilling og andre nettaktiviteter til gode.

Dette er første gang et arrangement i verden over en viss størrelse har gigabit til alle. Vi er meget stolte av å nå denne milepælen først, sier presseansvarlig for The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

Investerer tungt

Foreningen bak TG, KANDU, står bak innkjøpet, som er et resultatet av momspengene og overskudd fra tidligere arrangement.

Fra før har et Ventelo-samarbeid sørget for større datahastighet under Vikingskipet-arrangementet.

Båndbredde-party i Hamar

– 2500 nerder har gått i protesttog mot moms på TG-billetter. Nå kan de juble over det de har oppnådd, sier Eriksen Valvik.

Nerdesvømming

Årets The Gathering gir ellers de påmeldte muligheten til å kvalifisere seg til OL i dataspill, bedre kjent som WCG (World Cyber Games) i Los Angeles i september.

Det vil også være såkalt Kreativ Lounge og konkurranser innen demoscene, spillutvikling og programmering.

Ikke minst blir det dessuten tilbud om det arrangørene selv omtaler som gratis nerdesvømming i Hamars store badeanlegg Ankerskogen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.