ELBIL

Denne elbilen skal gå fra 0 til 100 på 1,8 sekunder

Den taiwanske superbilen Miss R.

VIDEO: Se hele reportasjen om superbilen fra Xing Mobility. (REUTERS)
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
9. apr. 2018 - 15:32

Med elbilrevolusjonen blir ekstrem ytelse stadig mer oppnåelig, selv for oppstartsselskaper. Taiwan-selskapet Xing Mobility er et eksempel på dette.

De har satt sammen den elektriske superbilen Miss R. Den har en ytelse på en megawatt, og kan angivelig gå fra null til hundre kilometer i timen på 1,8 sekunder. Det er i tilfelle helt i øvre sjikt ytelsesmessig.

Se hele reportasjen i videoen over.

Teslas neste Roadster hevdes å kunne gå fra null til 96,5 kilometer i timen på 1,9 sekunder. Rimacs nylig avdukede Concept Two skal klare dette på 1,85 sekunder, og har ytelse på 1,5 megawatt.

Slik akselerasjon begynner å nærme seg grensen for hva som er praktisk mulig. Uansett hvilken ekstreme elbil du sitter på med, så tipper vi at det uansett vil være en opplevelse ulikt det meste på personbilfronten.

Kan kjøre offroad

Xing Mobilitys elbil skiller seg for øvrig fra de to andre ved at den også kan kjøres offroad. Den har en egen offroadmodus, som gjør den til en «rally-inspirert superbil».

Produsenten er først og fremst en leverandør av drivlinjesystemer til kommersielle og industrielle kjøretøy, så superbilen er i all hovedsak et demonstrasjonsprosjekt som skal vise frem teknologien deres.

Likevel skal de senere i år avduke en ferdig prototype, og deretter bygge 20 biler som skal gjøres tilgjengelig for en startpris på 1 million dollar (7,8 millioner kroner) i 2019.

Se hele reportasjen i videoen over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.