ELBIL

De nye elektriske flerbruksbilene gir deg mye plass, men også ganske kort rekkevidde

Vi har kjørt store elbiler fra Mercedes, Peugeot og Maxus.

SE HELE EPISODEN: Denne uken snakker vi om de elektriske flerbruksbilene.
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
26. jan. 2021 - 17:00

Det er ikke mange år siden elbilutvalget stort sett bestod av småbiler. Nå har mange bilprodusenter kommet på banen med større kjøretøy. I det siste har det kommet flere nye elektriske flerbruksbiler med mange seter på markedet.

Vi har testet tre av disse nye bilene: Mercedes EQV, Peugeot e-Traveller og Maxus Euniq. Dette er tre store biler med plass til mange passasjerer, som kan fungere bra for deg som har behov for mye plass.

Men de har også sine svakheter. Mens de to største bilene hadde høyt forbruk, har kinesiske Maxus noen merkelige særegenheter. I denne ukens podkast snakker vi om hvordan vi opplevde bilene, både med tanke på plass, kjøreegenskaper, forbruk og lading.

Elbil - Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Teknisk Ukeblad har hatt mange «ansikter» gjennom 170 år, men alltid med fokus på teknikk og teknologi. I dag fyller bladet og bedriften 170 år.
Les også

Teknisk Ukeblad fyller 170 år og blir heldigital

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.