OLJE OG GASS

De COSL-ansatte ble sagt opp på e-post. Ikke greit, mener retten

NTB
8. juli 2016 - 08:37

De ansatte som mistet jobben i riggselskapet COSL i fjor sommer har fått rettens medhold i at oppsigelse per epost ikke er tillatt.

Epost og brev 

De ansatte fikk eposten med oppsigelse 30. juni i fjor, få dager etter at riggen COSL Pioneer mistet en kontrakt med Statoil.

Noen dager senere fikk de rekommandert brev med samme beskjed. Nå har de vunnet fram med at det er den andre oppsigelsen som gjelder, skriver Stavanger Aftenblad.

39 av de 229 som mistet jobben, gikk til sak mot selskapet for måten de ble informert om oppsigelsen.

Mer lønn

Seieren i Jæren tingrett gir ikke de ansatte jobben tilbake, men fordi de to beskjedene kom på hver sin side av månedsskiftet, innebærer dommen at de får lønn for en måned mer, ettersom oppsigelsen gjelder fra utløpet av juli i fjor, ikke juni.

Fagforeningen Safe ser på dommen som prinsipielt viktig. Safe-advokat Elisabeth Bjelland er fornøyd med utfallet.

– Oppsigelser per epost har vi aldri sett før, men når ser vi faktisk at det begynner å komme i flere saker. Vi ønsker ikke at oppsigelser skal foregå på den måten, sier hun.

Advokaten ser ikke bort fra at flere enn de 39 som gikk til sak, nå vil kontakte selskapet for å prøve å få ut mer lønn.

Avisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra advokaten som førte saken for Norges Rederiforbund, som representerte arbeidsgiversiden.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.