KARRIEREUTDANNING

De beste teknoskolene

NY STRUKTUR: Det tradisjonelle ingeniøruniversitetet MIT i Boston merker endringene på kroppen. I år er det for første gang i MITs historie ikke lenger forsvarsdepartementet med helsedepartementet som er største bidragsyter.
Foto: J. Seehusen
NY STRUKTUR: Det tradisjonelle ingeniøruniversitetet MIT i Boston merker endringene på kroppen. I år er det for første gang i MITs historie ikke lenger forsvarsdepartementet med helsedepartementet som er største bidragsyter. Foto: J. Seehusen

UiO falt 50 plasser som ble lagt fram torsdag, viser at det ikke bare er rendyrkede teknologinstitusjoner som gjør det skarpt.

USA dominerer

University of California, Berkeley, der kronprins Haakon i sin tid studerte, tar 2.-plassen. Berkeley-universitetet er en enslig offentlig finansiert svale blant alle de private universitetene på lista.

Private Stanford følger på 3. plass, mens California Institute Of Technology (Caltech) ender på plassen bak Stanford.

Først på 5. plass kommer beste ikke-amerikanske universitet, nemlig britiske University of Cambridge. Nest best i Europa er Imperial College London.

LISTA: De beste teknologiuniversitetene

Kvalitet i øst

Beste ikke-angloamerikanske teknologiuniversitet er University of Tokyo i Japan, med National University of Singapore hakk i hæl.

Lista viser ellers at Harvard Univeristy, som ifølge The Times er verdens beste universitet, "kun" tar en 15. plass innen teknologiske fag.

Ingen nordiske universiteter er funnet verdig til å en plass på lista over de 50 beste teknologiuniversitetene.

UiO falt 50 plasser

Sju store intervjutabber

Her studerer ingeniøreliten

De mest ettertraktede studiene

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.