BYGG

Bygg21-strategien er klar i september

Bygg21-styreleder Petter Eiken ber om flere innspill til strategien, som skal være ferdig i september.
Bygg21-styreleder Petter Eiken ber om flere innspill til strategien, som skal være ferdig i september. Bilde: Joahim Seehusen
3. apr. 2014 - 10:17

BYGG 21

  • Bygg21 ledes av et styre, mens Direktoratet for byggkvalitet har ansvar for sekretariatet og daglig ledelse av Bygg21.
  • I 2014 skal Bygg 21 foreslå nasjonale strategier for byggenæringen innen FoU og innovasjon, utdanning og kompetanseutvikling og formidling av kunnskap og erfaringer.
  • Bygg21 bygger på erfaringene med andre 21-satsninger som Maritim21 og Energi21 hvor næring og industri sammen med forskningsinstitusjoner og myndigheter har utviklet nasjonale strategier.
  • Initiativet til Bygg21 ble i sin tid tatt av NTNU og Sintef, staten grep ballen i Stortingsmelding 28 (2011–2012), "Gode bygg for eit betre samfunn".

Styreleder i Bygg21, Petter Eiken, oppfordret under Byggdagene 2014, hele byggenæringen til å komme med innspill til Bygg21-strategien.

– Det er fremdeles tid til å bidra. Jeg håper aktører fra hele næringen kommer med innspill, sa han.

Strategi klar i september

Formålet med Bygg21 er å skape et langsiktig og bredt samarbeidsprogram mellom byggenæringen, statlige myndigheter og andre sentrale aktører for å utvikle en kunnskapsbasert byggenæring, øke kompetansen i næringen og bedre gjennomføringsevnen i alle ledd.

Arbeidet med strategien skal ifølge styrelederen være ferdig i september.

Eiken kom ikke med noen konkrete forslag på presentasjonen onsdag, men presenterte Bygg 21 sine tre råd som skal gi konkrete innspill til de tre strategiområdene forskning og utvikling, utdanning og kompetanse og formidling av kunnskap og erfaringer.

Les også: Kommunalministeren lover enklere byggeregler

Vi dele med hverandre

Ifølge Eiken vil alle aktører i byggenæringen kunne dra nytte av Bygg21-strategiene.

– Vi må bli flinkere til å dele kompetanse og kunnskap på tvers av sektorer. Vi må bli mindre redde for å dele med hverandre, og flinkere til å skryte av oss selv og hverandre, sier han.

Eiken understreket at for å få strategiene til å ha virkning, må alle aktører i næringen ta ansvar.

– Målet er at vi skal være en næring som deler kunnskap, utvikler innovative løsninger og at næringen stadig får påfyll av ny kompetanse i 2020, sier han.

Les også: Byggenæringen får nye regler for sentral godkjenning

Vil gå foran

Eiken har selv nettopp startet jobben som administrerende direktør i Rom Eiendom, og brukte sin egen arbeidsplass som eksempel.

– Vi i Rom Eiendom skal gå foran, og er allerede i gang. Vi ønsker å bidra til at alle offentlige bygg skal ha Bygg21 som ledende strategi, sier han.

Les også:

Operahuset gulner

Blir dette fremtidens utdanning til byggenæringen?

Dette er et av norgeshistoriens største rivingsprosjekter  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.