OLJE OG GASS

BPs kostnader skyter i været

BP brenner oljeflak som har nådd havoverflaten utenfor kysten av Louisiana. Mandag opplyste BP at ulykken så langt har kostet selskapet 1,6 milliarder dollar, som tilsvarer cirka 10 milliarder norske kroner.
BP brenner oljeflak som har nådd havoverflaten utenfor kysten av Louisiana. Mandag opplyste BP at ulykken så langt har kostet selskapet 1,6 milliarder dollar, som tilsvarer cirka 10 milliarder norske kroner. Bilde: Reuters
14. juni 2010 - 09:31
  • Oppdatert 11:00

Kostnadene oljegiganten BP har i forbindelse med oljeutslippet i Mexicogolfen, har passert 1,6 milliarder dollar, rundt 10 milliarder norske kroner.

51.000 krav

I en uttalelse mandag står det at BP har mottatt 51.000 erstatningskrav, og selskapet har allerede gjort 26.500 utbetalinger. Til nå har oljeutslippet kostet BP 1,6 milliarder dollar.

BP offentliggjør tallene dagen etter at Obama-administrasjonen krevde at selskapet skulle etablere et fond for erstatningsutbetalinger i forbindelse med oljesølet.

Vurderer utbyttestans

Styret i oljeselskapet skulle mandag møtes for å bestemme om det skal innføres en stans i utbetalingene av utbytte til aksjonærene. Hittil har BP utbetalt nærmere 20 milliarder kroner i kvartalet i utbytte, skriver BBC.

BP-aksjen steg svakt da London-børsen åpnet mandag. Men siden ulykken i Mexicogolfen er verdien av aksjene blitt halvert.

Både børsnedgangen og en eventuell stans i utbetaling av utbytte får konsekvenser for det norske oljefondet. Statens pensjonsfond utland eier 1,75 prosent av aksjene i BP, ifølge fondets årsrapport for 2009.

56 dager siden

Det er nå 56 dager siden oljeriggen Deepwater Horizon sank i Mexicogolfen og forårsaket det verste oljeutslippet i USAs historie. Mandag skal USAs president Barack Obama besøke delstatene Alabama, Mississippi og

Florida for første gang siden ulykken var et faktum.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.