Tråler grunnstøtt i Hinlopenstredet

Bergingsmannskap har tatt seg om bord i grunnstøtt tråler - er i ferd med å kartlegge skadene

Har fjernet skadelige materialer om bord.

Bergingsmannskaper har klart å ta seg om bord i den grunnstøtte tråleren, Northguide, og har begynt å kartlegge skadene på skipet.
Bergingsmannskaper har klart å ta seg om bord i den grunnstøtte tråleren, Northguide, og har begynt å kartlegge skadene på skipet. (Foto: Kystverket)

Har fjernet skadelige materialer om bord.

Bergingspersonell har vært om bord i tråleren Northguider som grunnstøtte i Hinlopenstredet nord på Svalbard i romjula.

Mannskap fra kystvaktskipet Svalbard tok seg torsdag kveld om bord i havaristen. Der sikret de ulike gjenstander og fjernet skadelig materiale som kjemikalier og oljekanner, opplyser rederisjef Arne Birkeland til Bergensavisen.

Tråleren gikk på grunn i Kinnvika på Nordaustlandet på Svalbard 28. desember. Ingen av mannskapet på 14 ble skadd i grunnstøtingen, og alle ble evakuert.

Har sett på skadene

Kystvaktpersonell og folk fra Kystverket, Sysselmannen, rederiet og bergingsselskapet Ardent Global deltar i bergingsaksjonen, ifølge Fiskeribladet.

– De har fått gått over båten og sett på skadene. De har begynt å fjerne alt av løse gjenstander om bord, som maling, kjemikalier, tauverk og løse oljetanker. Skader i skroget er kartlagt med ROV, og så skal de jobbe videre med å kartlegge bunnforholdene for å se hvor nær havaristen det er mulig å gå med et annet fartøy, sier aksjonsleder Rune Bergstrøm i Kystverkets beredskapsavdeling.

Han tror det vil ta lang tid å berge fartøyet, som er rundt 55 meter langt og har en brutto tonnasje på 1.792 tonn. Havaristen skal dessuten tømmes for cirka 320 kubikkmeter marin diesel.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå