ELEKTRISK

Audi skal vise frem billig elbil

Blir det en elektrisk versjon av A3 eller Q3?

Audi E-Tron-logoen.
Audi E-Tron-logoen. Foto: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. feb. 2019 - 10:05

Audi skal vise frem et nytt elbilkonsept under bilmessen i Genéve neste måned. Bilen blir noe i nærheten av en innstegsmodell fra Audi.

Det kommende E-Tron-konseptet skal være en søstermodell til Volkswagen ID Neo, som skal komme i salg i Europa neste år.

ID Neo er en kompakt bil i Golf-størrelse, så det ville kanskje vært naturlig å anta at det nye E-Tron-konseptet vil være noe i nærheten av en elektrisk Audi A3.

Q3-størrelse

Det trenger imidlertid slett ikke å være tilfellet. Ifølge Bloombergs kilder planlegger Audi en kompakt crossover i omtrent samme størrelse som Q3. En liten SUV, med andre ord.

En talsmann for Audi bekrefter overfor Automotive News planene om å vise frem konseptbilen i Genéve, og sier at det nye konseptet skal bygges på Volkswagens MEB-plattform.

Avisen skriver at konseptet trolig vil være svært nært produksjonsmodellen, som kan hende blir vist frem mot slutten av 2020.Det kan bety at bilen kommer i salg i 2021.

Bygges sammen med VW ID

Bilen skal bygges ved Volkswagens fabrikk i Zwickau, ifølge Bloombergs kilde. Det vil trolig være billigere å produsere bilen side om side med søstermodellen ID Neo, enn å sette opp produksjonen ved Audis elbilfabrikk i Belgia, hvor de kommende E-Tron-modellene bygges.

Flere andre biler fra Volkswagen-gruppens merker skal bygges her, inkludert fra Seat og Skoda.

Audi E-Tron er i ferd med å leveres ut til kunder i disse dager. Neste elbil ut fra den tyske bilprodusenten blir E-Tron Sportback, som kanskje vises frem til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.