T2

Asus lanserer verdens første AC2400-ruter

Nå står hastighetsrekordene for fall.

Med denne trådløse ruteren kan mange brukere streame 4K-materiale samtidig. Ifølge Asus er RT-AC87 verdens raskeste trådløse ruter.
Med denne trådløse ruteren kan mange brukere streame 4K-materiale samtidig. Ifølge Asus er RT-AC87 verdens raskeste trådløse ruter. Bilde: Asus
29. juli 2014 - 08:47

Med selv rimelige trådløse rutere og nettverkskort til noen hundrelapper kan man i praksis utkonkurrere mange kablede 100 Mbps tilkoblinger.

I teorien overgår også mange 802.11ac-baserte løsninger også hastigheten i kablede 1000 Mpbs (Gigabit) nettverk, mens det i praksis som regel ender i en solid seier til kabelen.

Men ting kan endre seg, og stadig gjør produsentene av rutere og nettverkskort nye fremskritt som gjør det mulig å tyne hastigheten enda noen hakk.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

216 MB i sekundet

Asus har lenge vært i førersetet på området, og har nettopp annonsert den trådløse rutermodellen RT-AC87.

Dette er den første AC2400-ruteren på markedet, og den støtter både 2,4 GHz og 5 GHz-båndene.

Den er utstyrt med fire antenner og et 4x4 MU-MIMO-brikkesett fra Quantenna (Multi-User Multiple Input Multiple Output), og skal ifølge produsenten kunne komme opp i hele 1,73 Gbps på 5 GHz-båndet, noe som tilsvarer rundt 216 MB i sekundet - riktig nok under optimale forhold.

Det er for eksempel mer enn nok til at flere brukere kan streame 4K-materiale samtidig.

Så da gjenstår det å se hvor rask den er i praksis, all erfaring tilsier relativt mye lavere ytelse i et normalt kontor/hjemmemiljø. De første testene er neppe langt unna. Det er antakelig heller ikke konkurrentene med sine AC2400-produkter.

Les også: – Bruker mobiljammer for å få fred på toget

USA først

Ruteren blir i første omgang kun tilgjengelig i Nord-Amerika, og i USA vil den koste veiledende 269,99 dollar (rundt 1700 kr) når den dukker opp i løpet av de neste ukene, melder Businesswire.com.

Les også:

Kan vi kutte ut kringkasting og kun strømme fra nett?

Slik kommer du deg trygt på nett i utlandet

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.